Hlavní obsah

V Rokytnici na Vsetínsku shořel nákladní automobil

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět minut před třináctou hodinou v pátek 9. listopadu zahájili hasiči zásah u požáru odtahového vozidla v Rokytnici na Vsetínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár způsobil statisícové škody.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, předběžná škoda na vozidle činí 400 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada,“ informovala v pátek Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

K požáru, který byl ohlášen krajskému operačnímu středisku hasičů v 12:51 hodin, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolná jednotka ze Vsetína.

„Velitel zásahu potvrdil požár nákladního vozidla, které už bylo celé v plamenech. Řidič se nacházel mimo hořící automobil a nezraněn. Hasiči k uhašení požáru použili jeden vysokotlaký proud a jeden útočný C proud vody. Během požáru došlo k úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem,“ uvedla tisková mluvčí.

Hasičům zkomplikovala zásah nádrž na LPG v autě, a proto neustále kontrolovali vozidlo termokamerou. Do pěti minut od zahájení zásahu velitel ohlásil lokalizaci, hasiči dostali požár pod kontrolu a brzy ho zlikvidovali.

„Vyšetřovateli hasičů řidič vozidla sdělil, že mu při jízdě vypnul motor. Vystoupil proto z auta a uviděl dým, jdoucí z motorové části, který se snažil uhasit příručním hasicím přístrojem, což se mu však nepodařilo. Podle vyšetřovatele vznikl požár kvůli technické závadě na vozidle,“ dodala Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám