Hlavní obsah

V Říčkách připravili závod lyžařských nadějí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ski klub Ústí nad Orlicí připravil veřejný lyžařský závod pro lyžařské naděje, který se uskuteční 30. prosince v Ski centru Říčky v Orlických horách.

Foto: Ilustrační foto Říčky

Pohled na Ski centrum Říčky v Orlických horách.

Článek

Ski klub Ústí nad Orlicí pořádá ve čtvrtek 30. prosince od 11 hodin ve Ski centru Říčky v Orlických horách veřejný lyžařský závod pro lyžařské naděje pod názvem Vycházející hvězda Říček.

Závod se jede ve dvou kategoriích, a to chlapci a dívky s datem narození v roce 2003 a 2004 a chlapci a dívky s narozením v roce 2005 a mladší. Trať závodu bude postavena tak, aby vyhovovala i těm nejmenším lyžařům.

Ski klub vlastní a provozuje Ski centrum, kde každoročně organizuje velké množství sportovních akcí se zaměřením především na mládež od přípravky až po dospělé kategorie.

Ski centrum se nachází na jihovýchodní straně vrchu Zakletý ve výšce 740 až 992 metrů nad mořem. Díky této poloze, moderní lanovce, výhodné orientaci sjezdových tratí, jejich délce a rozmanitosti se jedná o nejlepší středisko sjezdového lyžování v Orlických horách a jedno s předních středisek v České republice, kdy provozní doba je každoročně zpravidla od 1. prosince do Velikonoc.

Příznivé podmínky umožňují provoz na čtyřech sjezdovkách s úpravou jak pro začátečníky a rodiče s dětmi až po sportovní lyžaře. Ve středisku působí lyžařská škola, kde zkušení instruktoři naučí lyžovat jak malé dítě, tak i dospělou osobu.

Závodní oddíl Ski klubu v současnosti sdružuje kolem 30 závodníků od přípravky až po dospělé kategorie.

Reklama

Výběr článků

Načítám