Hlavní obsah

V Rajhradě se bude besedovat o české vojenské misi v Afghánistánu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koho zajímá, jak se žije českým vojákům v Afghánistánu, může se to dovědět z první ruky, přímo od jednoho z nich. Domov pro seniory Akátový dům v Rajhradě, Městečko 52, pořádá ve středu 6. září již druhou přednášku a besedu na toto téma.

Foto: Jiří Smutný

Peter Arvay (snímky jsou z minulé besedy)

Článek

Pozvání přijal, stejně jako v minulém roce, vrchní praporčík Peter Arvay z Velitelství výcviku Vojenské akademie Vyškov, který má s působením v naší vojenské misi bohaté zkušenosti. Pracoval v ní v letech 2007, 2009, 2011 a 2014.

Účastníci akce si vyslechnou dobrodružné vyprávění, dovědí se mnohé zajímavosti, o kterých neměli ani tušení a uvidí fotografie z míst, kam se pravděpodobně nikdy nepodívají. Navíc se seznámí s některým vybavením, které naši vojáci používají.

Kromě vojenských záležitostí dojde i na povídání o životě civilního obyvatelstva, který se od toho našeho v některých záležitostech podstatně odlišuje. Přednáška s besedou začíná v 16.00 hodin, vstupné je dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám