Hlavní obsah

V pyžamu do školy? V Hustopečích žádný problém

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by se měla hledat nějaká část populace, která vyniká ztřeštěnými a neobvyklými nápady, zcela nepochybně by tuto pomyslnou soutěž museli vyhrát studenti. Jednu takovou nekonvenční myšlenku uskutečnili v pátek 5. dubna studenti Gymnázia T. G. Masaryka v Hustopečích.

Foto: Hana Potměšilová
Článek

Kdo by ze svých školních let neznal chvíle, kdy by si nejraději v lavicích trošku schrupnul. Povětšinou ale takováto aktivita není u studentstva a žactva příliš vítána. Malou výjimkou bylo ovšem hustopečské gymnázium v první dubnový pátek. Až k spánku se ovšem dojít nemohlo.

„Tradice uspořádat tematické dny má na našem gymnáziu už několikaletou, i když nepravidelnou, historii, ale teď byla už čtyřletá odmlka od posledního pořádání moc dlouhá a tak jsme museli jednat,“ uvedl za pořadatelský Studentský parlament gymnázia Hustopeče Jaroslav Rybář. "V minulosti takto proběhl například Den naruby, Čepicový den, nebo naposledy Den v oblecích, výběr témat není nikdy jednoduchý," řekl.

Nebyl jednoduchý ani letos – studenti do závěrečného hlasování poslali, kromě vítězného Pyžamového dne, také například Hawai nebo Postavy z pohádek, a také v minulosti oblíbený Den v oblecích. Nakonec ale pyžama porazila obleky 61:52. Hlasování probíhalo přes stálou skupinu gymnázia na facebooku, která čítá více než 200 členů.

„Měli jsme dost strach kvůli počasí, sotva by se někomu chtělo do mrazu vycházet v nočním oblečení. Nakonec to ale mnoho studentů vyřešilo převléknutím se až ve škole,“ zmínil největší obavu pořadatelů Jaroslav Rybář.

Že téma pyžam ve škole mělo rozhodně úspěch, dokládá i množství zapojených, podle pořadatele „nadpoloviční většina“. Mnozí si ve škole také odbývali svoji ranní rituály, ať šlo o čištění zubů, holení se nebo ranní čaj. Někteří studenti si s sebou neváhali vzít například plyšová zvířátka.

„Ačkoliv studenti nepřišli oblečeni jako obvykle, na průběhu dne se to vůbec nepodepsalo. Vyučovalo se, psaly se testy, zkoušelo se. Jen možná v trošku jiné, domáčtější a přátelštější atmosféře. I já sama jsem dnes přišla v pyžamu,“ řekla k průběhu dne PaedDr. Hana Potměšilová z hustopečského gymnázia a přidala malou perličku: „O velké přestávce studenti vyběhli koupit si do města nějakou svačinu, hodně lidí se jim sice divilo, ale usmívali se, poznali studentskou recesi."

O úspěchu Pyžamového dne rozhodně nemůže být pochyb. Co přijde od studentů příště, můžeme zatím jen hádat. „Snad to ale bude dřív než za čtyři roky,“ dodal Jaroslav Rybář. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám