Hlavní obsah

V Priessnitzových lázních v Jeseníku oslaví světový den vody

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos je tomu dvacet let, co se stal 22. březen světovým dnem vody. Primárním impulsem nebylo nic jiného, než skutečnost, že voda je nepostradatelnou podmínkou života a pitné vody je v mnohých oblastech světa nedostatek. Voda je klíčem k životu a klíčem ke zdraví.

Foto: archiv PLL a.s.

Dobová rytina vodoléčby v Jeseníku

Článek

Mezinárodní den vody chtějí oslavit a vzdát tak hold převratné myšlence svého zakladatele také v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku.

„Čistá pramenitá voda byla a je stále základem jak našich tradičních Priessnitzových procedur, tak světového věhlasu, který lázně za dobu své existence získaly,“ uvedl Tomáš Rak, obchodní ředitel společnosti.

Přímo 22. březen 2013 a také navazující víkend, tj. 23. a 24. březen, budou v jesenických lázních ve znamení tradičních Priessnitzových procedur. Své dojmy z procedur a znalosti o hydroterapii mohou návštěvníci obohatit na páteční přednášce na téma Priessnitzovy metody. V sobotu budou mít možnost v rámci programu shlédnout v příjemném prostředí kinokavárny Sofie Film o Vincenzi Priessnitzovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám