Hlavní obsah

V Přerově začali s opravou výtluků na silnicích

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zanedlouho se řidiči projíždějící Přerovem dočkají opravených výtluků, které vznikly po zimě. V minulých dnech se totiž ve městě začalo s opravami. V první fází půjde do největších výtluků dva a půl miliónu korun.

Foto: Město Přerov

Ilustrační foto

Článek

"S opravou poničených vozovek, ale i chodníků, jsme začali později, než v předešlých letech. Důvodem byla zima s nízkými teplotami, která letos trvala prakticky až do dubna. Pracovníci z odboru správy majetku přerovského magistrátu a z technických služeb prošli všechny místní komunikace a vytvořili seznam výtluků, které je třeba opravit. A do jejich oprav se pustili až ve druhé polovině dubna," uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Podle něj jsou letos silnice poničené opravdu enormně, takže se dá předpokládat, že dva a půl miliónu korun všechny opravy nepokryje. Proto vedení města v současné době hledá možnosti a rezervy, které by mohly putovat do oprav zdevastovaných vozovek ve vlastnictví města.

"Je ale třeba zdůraznit, že ne všechny komunikace na území města nám patří. Silnice I. třídy, vedoucí městem, jsou ve správě Ředitelství dálnic a silnic, zatímco silnice II. a III. třídy spadají pod Olomoucký kraj a jejich údržbu zajišťuje Správa silnic Olomouckého kraje," doplnil Zdeněk Holas z odboru majetku.

Proto písemná urgence putovala i na tyto úřady. "Ze svého postu chci apelovat na vedoucí pracovníky těchto organizací, aby zajistili i opravy silnic v našich místních částech – konkrétně v Kozlovicích a v Dluhonicích, které jsou opravdu v katastrofálním stavu," zdůraznil náměstek Michal Zácha. 

Reklama

Výběr článků

Načítám