Hlavní obsah

V Praze zahrají vítězové soutěže Blues Aperitiv Jack Cannon Blues Band z Maďarska

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská kapela Jack Cannon Blues Band zahraje dnes večer v pražském klubu Blues Sklep. Kapela se českým fanouškům představí již poněkolikáté a nabídne jim průřez celou svou tvorbou. Koncert začíná ve 21 hodin.

Foto: Jack Cannon Blues Band

Svérázná partička maďarských bluesmenů vystoupí dnes večer v pražském hudebním klubu Blues Sklep.

Článek

„Kapela Jack Cannon Blues Band není pro české publikum neznámým jménem. Mají tu řadu fanoušků a každým vystoupením si získávají další. Navíc tu také posunuli svou hudební kariéru o velký kus dál a otevřeli si dveře do světové bluesové scény. Vyhráli u nás  prestižní soutěž Blues Aperitiv a díky tomu si mohli zahrát na festivalu Blues Alive, který se považuje za jeden z nejvýznamnějších bluesových festivalů ve Střední Evropě,“ představil kapelu umělecký šéf Blues Sklep David Dvořák.

Skupina Jack Cannon Blues Band začala hrát na podzim roku 2006, ze začátku jen jako duo v podání Adama Biró (kytara) a Zozó (harmonika, zpěv). Později se ke kapele připojili Péter Gyergyadesz (basa) a Attila Lakatos (bicí). Kapela již vystoupila na mnoha významných festivalech jako Blues Alive, Rybnik blues festival, Harmonica Bridge festival, Jimi Hendrix International Festival, International Gastroblues festival, Festiwal Bluestracje, Las, Woda & Blues Festival či South Bohemia Jazz Fest.

„Mají za sebou řadu koncertů u nás, v jejich rodném Maďarsku i v dalších evropských městech. Ve své tvorbě jedinečně kombinují bluesovou kytaru a foukací harmoniku, což je odlišuje od ostatních bluesových interpretů. Kdo jste je ještě neslyšel, máte příležitost nyní u nás v Blues Sklepu,” dodal Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám