Hlavní obsah

V Praze se konalo celostátní finále výčepních

Novinky, Petr Mráček

V pondělí 20. května proběhlo v Praze v restauraci Lví dvůr celostátní finále III. ročníku programu Akademie Pivních Znalců. Do programu se každoročně zapojuje několik set hostinských z celé republiky, letos jich bylo 447.

Foto: Next foto

celostátní finále III. ročníku programu Akademie Pivních Znalců

Článek

V Praze tak skončil maraton ve znalostech a v čepování výčepních z celé republiky. Šestice finalistů prošla nejprve základním kolem (test), pak své znalosti už musela doplnit o správně načepovaná piva, a to v regionálních kolech, pak v národních kolech, ze kterých se první tři dostali až do pondělního finále.

Mezi šest nejlepších se letos probojovali:

Petr Pavlica – Veselí na Moravě

Ondřej Macháček – Šternberk

Ilona Kouklová – Ústí nad Orlicí

Daniel Krejčí – Brno

David Marek – Praha

Lucie Choutková – České Budějovice

Finalisté předvedli své umění v čepování piva před šestičlennou porotou, která hodnotila kvalitu přípravy pivního skla, vlastní čepování, vzhled načepovaného piva a způsob servírování. Součástí finále byl také ústní test, kde každý z porotců dal jednu otázku.

Porota zasedla ve složení: Silvestr Schwarz, Roman Jůn, Martin Pluhař, Jiří Fáměra, Petr Mráček, novinář a fotograf, a také vítězka Akademie Pivních Znalců 2018 Martina Třeštíková.

V průběhu slavnostního finále své umění za výčepem předvedli nejen sládci některých pivovarů, ale také nový generální ředitel Pivovarů Lobkowicz Petr Dlabal.

Držitelem zlaté plakety ČR Finále Akademie Pivních Znalců se stal Daniel Krejčí z Brna

Držitelem stříbrné plakety ČR Finále Akademie Pivních Znalců se stala Lucie Choutková z Českých Budějovic.

Držitelem bronzové plakety ČR Finále Akademie Pivních Znalců se stal Ondřej Macháček ze Šternberka.

Účastníci obdrželi certifikát držitele Zlaté, Stříbrné nebo Bronzové plakety Akademie Pivních Znalců. První tři nejúspěšnější získali ve finále ČR pivo pro osobní spotřebu na ½ roku pro 3. místo, pivo na rok pro 2. místo a poukaz na dovolenou v hodnotě 50 000 Kč pro absolutního vítěze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám