Hlavní obsah

V Praze 6 řádilo El Niňo. Na radnici se poprvé hrál stolní tenis

Novinky, Adam Halmoši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V budově radnice Prahy 6 řádilo v úterý dopoledne El Niňo. Nejsou hlášeny žádné škody, ani výkyvy počasí. Na radnici totiž přišli hráči, trenér a další zástupci klubu SF SKK EL NIŇO, osminásobného mistra České republiky ve stolním tenise.

Foto: Adam Halmoši

Zprava – Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport, volný čas a školství; Zbyněk Špaček, předseda Asociace profesionálních klubů Stolního tenisu České republiky a předseda klubu; Josef Plachý – trenér; hráči týmu a reprezentanti – Tomáš Tregler, Antonín Gav

Článek

Radnice klubu věnovala šek na 80 tisíc korun, za který nakoupí 10 hracích stolů. Odehrál se také zřejmě vůbec poprvé v historii veřejné správy a stolního tenisu exhibiční zápas přímo na radnici.

Slavnostní předání šeku přišlo úderem desáté hodiny. Proč se radnice rozhodla klubu peníze věnovat?

„Hráči klubu jsou už po osmé mistry České republiky. Klub má na Praze 6 svoji základnu v Dejvicích na Kotlářce a už několik let s klubem spolupracujeme. Chtěli jsme tímto způsobem ocenit jejich letošní výhru a tímto šekem jim přispět na koupi deseti nových profesionálních stolů,“ uvedl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport, volný čas a školství.

„Kdo hraje za El Niňo, tak ví, že jediná odpověď je vítězství. Když někdo přijede k nám na hernu na Kotlářku, tak má často pocit, že ta Kotlářka je skoro nedobytná. Tyto stoly jsou velmi kvalitní, poškodit stoly je hodně obtížné, záleží i na temperamentu hráčů. Závodní stůl na vrcholové závodění vydrží minimálně čtyři roky,“ řekl Zbyněk Špaček, předseda Asociace profesionálních klubů Stolního tenisu České republiky a předseda klubu.

Stolní tenisté El Niňa kralují domácí scéně a letos v červnu získali už osmý titul za deset ročníků soutěže. Slavili i v letech 2004, 2005 a 2007 až 2011. Finále klub prohrál jen v roce 2006 s Horní Suchou a loni s Královým Dvorem.

„V novodobé historii žádný takový tým není a ta pověst El Niňa doma i v Evropě je dost velká,“ řekl Zbyněk Špaček, předseda Asociace profesionálních klubů Stolního tenisu České republiky a předseda klubu.

Reprezentanti ČR Antonín Gavlas a Tomáš Tregler z El Niňa na závěr odehráli zřejmě vůbec poprvé v historii veřejné správy a stolního tenisu exhibiční zápas přímo na radnici.

„Nás to tady bavilo, protože jsme viděli zájem publika. Po stranách to ještě šlo, ale strop byl nízký. Platí, že čím vyšší strop je, tím je to lepší,“ řekl Antonín Gavlas, hráč týmu a reprezentant ČR.

Stolní tenis:

V ČR uzavírá stolní tenis první desítku, co se týče členské základny sportů, má zhruba 24 tisíc registrovaných stolních tenistů. Ve světě je stolní tenis velice populární, má 218 členských států ve světové asociaci. Je v podstatě třetí nejsledovanější sport z olympiády v Pekingu a pátý nejsledovanější sport z olympiády v Londýně. Má 300 milionů registrovaných stolních tenistů po světě. Podle dvou renomovaných agentur je stolní tenis šestý nejpopulárnější sport na světě.

Další info na www.praha6.cz nebo na www.elninopraha.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám