Hlavní obsah

V pondělí startuje charitativní projekt Jarní Srdíčkové dny pořádané organizací Život dětem

Novinky, Tomáš Kopečný

V příštím týdnu zahájí charitativní organizace Život dětem svou tradiční celorepublikovou sbírku jarní Srdíčkové dny. Sbírka, která díky prodeji magnetek a dalších dárkových předmětů každoročně pomáhá velkému počtu vážně nemocných dětí a jejich rodinám, se letos koná již po čtyřicáté osmé.

Foto: Život dětem
Článek

„Tváří našich jarních Srdíčkových dnů se stal dvouletý Radim z Hradce Králové. Je ochrnutý na pravou část svého těla, které způsobilo silné krvácení do mozku již při porodu. Jeho rodina ho všemi možnými způsoby podporuje ve vývoji a vnímání. Pravidelně navštěvuje rehabilitační stacionář, canisterapii a hippoterapii. Nejvíce by mu nyní pomohly speciální intenzivní rehabilitace, které jsou však finančně náročné a zdravotní pojišťovna je nehradí. Podobných případů je bohužel mnoho a právě proto pořádáme Srdíčkové dny, abychom co nejvíce dětem pomohli alespoň trochu zlepšit jejich těžký životní příběh,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem MgA. Maria Křepelková.

Sbírka Srdíčkové dny patří k dlouholetým a velmi oblíbeným projektům, kterým se obecně prospěšná společnost Život dětem věnuje od samého počátku jejího založení. Pravidelně se do ní zapojují studenti středních škol a učilišť, základních škol, dětské organizace i mnohé firmy. Probíhají vždy na jaře, na podzim a v zimě. Výtěžek z prodeje magnetek, náramků a jiných sbírkových předmětů pomáhá vážně nemocným dětem, stabilně odkázaným na domácí péči svých rodičů.

„V loňském roce Srdíčkové dny vynesly celkem přes 3 milióny korun a díky tomu jsme mohli pomoci dalším 88 dětem. Vážíme si všech, kteří se do sbírky zapojují, a pevně věříme, že se nám letos společnými silami podaří vykouzlit úsměv na tváři mnoha dalším dětem a jejich rodičům. Kromě malého Radima bychom rádi vybranou částkou podpořili léčbu řady dalších malých pacientů. Z výtěžku pro ně chceme nakoupit nejrůznější zdravotnické pomůcky, ošetřovací materiál a hradit tolik potřebné ozdravné a rehabilitační pobyty,“ říká MgA. Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a projekt Srdce dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám