Hlavní obsah

V pondělí otevírá řada památkových objektů, od úterý i Muzeum hlavního města Prahy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač bývají v pondělí zpravidla objekty zavřené, otevřou se Petřínská rozhledna, Zrcadlové bludiště na Petříně, Prašná brána, Staroměstská mostecká věž, Malostranská mostecká věž a Svatomikulášská městská zvonice. Počet návštěvníků v jednu chvíli na daný prostor se řídí aktuálním nařízením vlády.

Foto: Vratislav Konečný

Petřínská rozhledna

Článek

Totéž se týká rozestupů mezi lidmi. Všichni návštěvníci jsou povinni vstupovat do objektů muzea s ochranou nosu a úst.

V objektech, kde jsou interaktivní prvky, budou navíc k dispozici jednorázové rukavice, jejichž použití bude při využívání těchto prvků vyžadováno.

Otevírací doba

Petřínská rozhledna, Zrcadlové bludiště na Petříně, Prašná brána, Staroměstská mostecká věž, Malostranská mostecká věž a Svatomikulášská městská zvonice budou mít otevřeno: 10-20 hodin. Hlavní budova na Florenci a dům U Zlatého prstenu: 9-18 hodin.

Zámecký areál Ctěnice, Podskalská celnice na Výtoni a Novomlýnská vodárenská věž: 10-18 hodin. Müllerova vila a Rothmayerova vila: návštěva bude možná stejně jako v minulosti po předchozí rezervaci, další informace najdou návštěvníci na webu muzea. Studijní a dokumentační centrum Norbertov: do 18. června bude otevřena pouze pokladna ve dnech úterý, čtvrtek, sobota, neděle: 10–18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám