Hlavní obsah

V Poličce připravili adventní tvořivé dílny

Novinky, Radka Marková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na období Adventu připravili v Centru Bohuslava Martinů v Poličce pravidelné nedělní řemeslné dílny, konající se v rámci výstavy betlémů Pospěšte k Betlému, k Ježíšku malému ve výstavních sálech Centra.

Foto: Radka Marková

Tvořivá adventní dílna v CBM

Článek

První dvě dílny, jež proběhly v první a druhou adventní neděli, se setkaly s velkým úspěchem. V rámci první dílny provoněné dřevem měli návštěvníci příležitost nejen přihlížet, jak řezbáři vyrábí figurky svých dřevěných betlémů, ale mohli si i sami zkusit vyrobit postavičku z kukuřičného šustí či další ozdoby pro zkrášlení předvánoční domácnosti pod vedením výtvarnice Terezie Uherkové.

Během druhého nedělního adventního odpoledne rozzářeného svící si zájemci vytvořili krásný svícen na vánoční stůl ze smrkových větví, sušeného ovoce, šišek a dalších přírodních materiálů. V malém výstavním sále si pak mohli vyrobit originální novoroční přáni nebo jmenovky na vánoční dárky z různě dekorovaných papírů.

V rámci chystané třetí adventní dílny, jež připadá již na neděli 14. prosince, se mohou návštěvníci přijít inspirovat a ozdobit si tradiční vánoční perníčky provoněné skořicí, medem, anýzem a badyánem. Inspirací jim budou krásně zdobené perníčky Jany Jonákové. V průběhu tvořivého odpoledne si také budou moci zkusit vyrobit jednoduché ozdoby z patchworku.

Poslední adventní neděli 19. prosince budou mít všichni zájemci možnost si vyrobit rozmanité ozdoby na vánoční stromeček a v závěru odpoledne všichni společnými silami přistrojí velký vánoční strom, který bude výstavu zdobit až do konce roku 2010.

Celá výstava i dílny se těší velkému zájmu veřejnosti. Na první dílnu zavítalo na 90 návštěvníků, na druhou přes 60 zájemců o adventní tvoření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám