Hlavní obsah

V Poličce bude plno zábavy, smíchu a malých skřítků

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto už je skoro za námi a jako rozloučení s ním plánují v poličském muzeu den plný zábavy a smíchu. Ke konci prázdnin, v sobotu 24. srpna, se bude konat v rámci Poličské kulturního léta speciální festival pro děti, předškoláky, školáky a rodiče – Skřítkování.

Foto: Alena Jandlová
Článek

„Minulý prázdniny to bylo moc fajn. Líbilo se mi to tady. Vyrobil jsem si pejska z balónku a taky už vím, kolik váží drátěná košile rytíře. Nemohl jsem ji ani uzvednout, ale s mečem jsem se vyfotil,“ zavzpomínal šestiletý Tomášek Mach z Poličky.

Projekt vznikl ve spolupráci rodinného centra MaTami, Městského muzea a galerie a Městské knihovny. Pro jeho úspěšnost v loňském roce se koordinátoři akce rozhodli i pro jeho letošní konání.

„Jedná se o celodenní akci. Během dopoledne se děti vydají do muzejních expozic po stopách skovaných skřítků, které budou muset najít pomocí mapky. Zároveň se v expozicích nejen pobaví zkoušením historických oděvů střelbou na terč… Ale také se dovědí něco o založení města a mnoho dalších zajímavých informací,” uvedla jedna z organizátorek festivalu.  

Odpoledne si děti budou moci vyrobit hračky ze dřeva i papíru, které si jistě najdou místo v jejich pokojíčcích a také si společně zahrát spoustu pohybových her. Pamatujete si ještě, jak se hrají kuličky?

Chybět nemůže divadlo pro malé děti, kterého se letos ujme Dřevěné divadlo Jana Hrubce. Připravena je pohádka Aladinova kouzelná lampa a během níž se spolu s Aladinem vydáme pro kouzelnou a lampu a společně jistě zažijeme nejedno dobrodružství…

V podvečer je připravena žonglérská show s míčky, diaboly a kdo bude chtít, může si vlastní žonglovací míček vyrobit.

Závěrem celodenního festivalu bude letní kino pro malé skřítky nespavce. Organizátoři akce se rozhodli promítat rodinnou komedii Kung-fu panda I., která vypráví úsměvný příběh pandy Po, která touží se stát bojovníkem kung-fu. Podaří se jí splnit si svůj velký sen? Přijďte za námi a dozvíte se nejen to.

Více informací naleznete na www.letopolicka.cz nebo na www.cbmpolicka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám