Hlavní obsah

V podloubí budují novou prodejnu

Novinky, Jiří Smutný

Podloubí domu č. 7 v Husově ulici v Brně na křižovatce s ulicí Pekařskou sloužilo odnepaměti chodcům. Vzhledem k tomu, že chodník je v těchto místech docela úzký, bylo intenzivně využíváno. Nyní v části podloubí vznikne nový obchod, takže se chodci budou muset částečně omezit.

Foto: Jiří Smutný

Nová prodejna se již rýsuje

Článek

Mnoha lidem se změna nelíbí. Problém je v tom, že chodci čekající na zelenou zaberou v nejvytíženějších časových obdobích celý chodník a procházející mají dvě možnosti. Buď trpělivě čekat, nebo se vrhnout do vozovky a dav obejít. To je ale spojeno se značným rizikem střetu s projíždějícím vozidlem.

V současné době je ale zjevné, že s tím chodci nic nenadělají a budou si muset na novou situaci zvyknout. Majitel nemovitosti má na úpravu podloubí potřebné povolení a navíc stavební úřad v této souvislosti dosud neobdržel ani jednu stížnost.

Podle oficiálních informací z úřadu příslušné městské části bude v novém objektu prodejna nepotravinářského zboží a její otevření ještě potrvá, protože nejprve musí dojít ke kolaudaci, a o tu investor zatím ani nepožádal. Podle jiného dobře informovaného zdroje se jedná o trafiku a otevře se za 14 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám