Hlavní obsah

V Plzni vyroste Strom přátelství

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na znamení vzájemné spolupráce a participace v mnoha oblastech zasadí partnerská města Plzeň a Regensburg, která od sebe dělí 155 kilometrů, v plzeňském Borském parku Strom přátelství.

Foto: Magistrát města Plzně

Na znamení vzájemné spolupráce a participace v mnoha oblastech zasadí partnerská města Plzeň a Regensburg v plzeňském Borském parku Strom přátelství.

Článek

Ve středu 6. dubna se poprvé setká plzeňský primátor Martin Baxa v Regensburgu se svým protějškem Hansem Schaidingerem.

Dva dny na to, tedy v pátek 8. dubna, přijedou senioři z partnerského města Regensburgu do Plzně do Borského parku, kde zasadí Strom přátelství symbolizující přátelské spojení obou spřízněných měst. Slavnostní akt vsazení lípy se uskuteční v pátek od 10.45 hodin.

„Ještě předtím se regensburgští senioři zastaví v mázhauzu radnice, kde je přivítá primátor Martin Baxa společně s radním pro sociální věci a zdravotnictví Jiřím Kuthanem,“ uvedla tisková mluvčí Magistrátu města Plzně Zdeňka Kubalová.

Odpoledne si obyvatelé partnerského města budou moci prohlédnout historické centrum Plzně.

Pro Plzeň je přeshraniční partnerská spolupráce významným prvkem růstu a rozvoje města. Obce vzájemně spolupracují v oblasti školství, hospodářských činností a sportu. Za období vzájemné spolupráce již také proběhlo několik výměnných společensko-kulturních akcí, ve kterých mají obě strany zájem i nadále pokračovat.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám