Hlavní obsah

V Plzni se uskutečnil již osmý ročník hudebního festivalu Šídlovák Oupn Ér

• Aktualizováno
Novinky, Marek Velebný

V Plzni na Košutce u rybníka Šídlovák se o víkendu konal na ranči Šídlovák již osmý soutěžní festival folkové a country muziky. Po čtyř letech například opět přijela legendární kapela Neřež. Díky podpoře ÚMO Plzeň 1 byl letos na festival vstup zdarma.

Foto: Marek Velebný

Kapela Neřež se kterou si zazpívala plzeňská zpěvačka skupiny Alternativa Hana Kupcová

Článek

V pátek 18. a v sobotu 19. srpna se na ranči Šídlovák u stejnojmenného rybníku na severním okraji Plzně konal již osmý ročník soutěžního festivalu folkové a country hudby Šídlovák Oupn Ér, u jehož založení stojí plzeňský muzikant Petr Soukup. V rámci festivalu se tradičně koná hudební soutěž Fajf Oupn Ér.

Letos na festivalu vystoupily hudební skupiny Alternativa, Čáry Máry, Lístek, Hop a Šavani, Terrakota. Vyvrcholení sobotního večera zajistila legendární plzeňská skupina Strašlivá podívaná, dále legendární kapela Neřež, se kterou si jako bonus zazpívala plzeňská zpěvačka ze skupiny Alternativa Hana Kupcová. Na závěr vystoupil písničkář Pokáč.

Nejen pro rodiny s dětmi byly připraveny mj. atrakce jako skákací hrad, půjčovna loděk, vyjížďky na koních, zpívaná u táboráku apod. Letos v rámci prezentace půjčovny sportovního vybavení přivezly do areálu Ranče Šídlovák i trochu sněhu. Pro děti bylo ještě určeno vystoupení Culinka a tancohrátky v podání Marty Soukupové a spoluzakladatele festivalu Karla Kyncla. 

Jako každoročně organizátor festivalu Petr Soukup přizval starostu plzeňského obvodu Plzeň 1 Miroslava Brabce, díky jehož podpoře mohl být letos festival pro návštěvníky zdarma.

Ale Plzeň nenabídla jen tento festival. V týdnu před víkendem i o něm se ve městě konala další tradiční akce, která navazuje na dřívější festivaly Na ulici, a to festival Živá ulice, která nabídla množství hudby, a i pouliční divadlo. Turisté i rodiny s dětmi měli třeba možnost si zahrát s kuličkami na dvorku Muzea loutek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám