Hlavní obsah

V Plzni obhajoval své teorie Erich von Däniken

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý švýcarský spisovatel a zastánce existence mimozemských civilizací zavítal na svém přednáškovém turné do Plzně, kde v sobotu před zcela zaplněným sálem Měšťanské besedy mimo jiné objasňoval magické datum 21. 12. 2012.

Foto: Jan Kaše

Výklad Ericha von Dänikena s projekcí

Článek

Erich Anton Paul von Däniken se narodil 14. dubna 1935 ve švýcarském Zofingenu. Již během studií se začal zajímat o historii, lety do vesmíru, náboženskou filosofii a nevyřešené archeologické záhady.

„Celý svůj život i tvorbu zasvětil myšlence, že naši Zemi v dávné minulosti navštívili mimozemšťané, zanechali zde řadu stop a výrazně ovlivnili naši civilizaci," uvádí se na stránkách www.daniken.cz.

A právě tento světoznámý spisovatel, jehož kariéra byla odstartována v roce 1968 knihou Vzpomínky na budoucnost, zavítal v sobotu 19. května do Plzně, kde v sále Měšťanské besedy při dvouhodinové přednášce objasnil základy své teorie o existenci mimozemských civilizací.

„Věřit mi nemusíte vůbec nic, ale můžete si to ověřit," zaznělo z úst spisovatele během logicky uceleného výkladu, podloženého konkrétními fakty a skutečnostmi a doplněného poutavou velkoplošnou projekcí, který zavedl posluchače na řadu míst světa.

Samozřejmě nechyběly mayské a egyptské pyramidy, prodchnuté nejedním dosud nevyřešeným tajemstvím, záhadné rýhy na Maltě, které končí až v moři či menhirové řady ve Francii.  

Velká pozornost byla věnována říši Mayů a jejich proslulému kalendáři, který začal 13. 8. 3114 př. n. l. a končí 21. 12. 2012, což je některými lidmi vysvětlováno jako konec světa. Toto však Erich von Däniken rezolutně popřel.

Podle Dänikena v roce 3114 př. n. l. sestoupili na zem mimozemšťané, o kterých si Mayové mysleli, že jsou to bohové. Je zajímavé, že všechny staré kultury znaly očekávání návratu bohů. Mayové nebyli výjimkou. Ti dokonce pomocí svého kalendáře vypočítávali jejich další příchody.

A tak se dostáváme i k datu 21. 12. 2012, kdy by měli bohové opět sestoupit z nebes. Jestli se to opravdu stane v tento den, není však vůbec jisté, protože je problém s počítáním podle novodobého kalendáře.   

Erich von Däniken bezesporu patří mezi nejvýznamnější a nejúspěšnější autory literatury faktu. Vydal již tři desítky knih, které byly přeloženy do 32 jazyků a prodány v nákladu přes 60 milionů výtisků.

Reklama

Výběr článků

Načítám