Hlavní obsah

V Plzni na Doubravce kvůli bezdomovci zasahovali policisté i hasiči

Novinky, Jan Kaše

Kvůli bezdomovci v úterý 11. ledna kolem 21. hodiny v panelovém domě v plzeňské ulici Na Dlouhých zasahovala hlídka městské policie a posléze i hasiči. Muž přespával v podzemní šachtě po domem.

Foto: Jan Kaše

Dům,v němž bezdomovec přespával několik měsíců

Článek

V zimním období hledají lidé bez domova přístřeší, v němž je teplo a sucho. Takovým místem může být i šachta procházející pod panelovým domem. Obyvatelům domu však již došla trpělivost a na bezdomovce, který zde již delší dobu přespával, zavolali městskou policii.

"Zavolali jsme policii, protože někteří bezdomovci jsou i agresivní. Policisté ho vyzvali, aby z šachty vylezl, ale on nechtěl," uvedl jeden z přítomných svědků.

"Ve 20.55 hod. jsme od městské policie obdrželi hlášení, že se v šachtě pod jedním panelovým domem v Plzni na Doubravce nachází osoba, která ji i přes výzvy odmítá opustit. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o bezdomovce, který v šachtě přespával. Z šachty nakonec za naší asistence vylezl. Městská policie s ním pak provedla další úkony," uvedl jeden z hasičů.   

"Přespával jsem tam už čtyři měsíce, je tam teplo, nic mi tam nechybělo. Lezl jsem tam zadním vchodem," uvedl bezdomovec. "Paneláky znám dobře, protože příležitostně dělám na různých stavbách. Tady jsem asi před dvěma lety pomáhal při zateplování," doplnil a odebral se na zastávku trolejbusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám