Hlavní obsah

V Plzni na Doubravce jezdil Mikulášův trolejbus

Novinky, Jan Kaše

Vyzdobený trolejbus, obsazený čerty, Mikulášem a anděly, brázdil ulice plzeňské čtvrti Doubravka.

Foto: Jan Kaše

Mikuláš a anděl uvnitř trolejbusu

Článek

Mikulášův trolejbus dorazil v neděli 4. prosince po 14. hodině do své první zastávky, kterou byla konečná stanice linky č. 13 v ulici Na Dlouhých.

Rodiče s dětmi poté předními dveřmi vstoupili do trolejbusu. Nejprve je vyzpovídal čert, který měl pytel s uhlím a nechyběly ani brambory. Děti musely slíbit, že nebudou zlobit. Ačkoliv čert nevypadal hrůzostrašně, některé děti se rozplakaly. Na jiné zase vůbec nezapůsobil, ačkoliv by to rodiče očividně uvítali.   

„Ten se nebojí ničeho," posteskla si smutně a spontánně jedna z přítomných maminek, když její syn bez náznaku strachu prošel kolem čerta.  

U Mikuláše, jemuž samozřejmě pomáhal anděl, děti odevzdaly z domova namalované obrázky a odříkaly básničku. Za odměnu pak dostaly balíček plný sladkostí a většinou již s úsměvem opouštěly trolejbus.

Zajímavé bylo také poslouchat ty nejmenší, jakým způsobem poznají, zda se jedná o převlečeného nebo opravdového čerta. Dvě holčičky, které čekaly ve frontě, měly spolehlivý recept: „Když má růžové ruce, tak je převlečený." Děti jsou prostě všímavé a nápadité.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám