Hlavní obsah

V Plzni byly zahájeny noční prohlídky z výšky šedesáti metrů

Novinky, Jan Kaše

Plzeň jako na dlani ve dne? Žádný problém. Ale co v noci? I to je možné, pokud seženete včas vstupenky.

Foto: Jan Kaše

Katedrála sv. Bartoloměje v Plzni

Článek

Plzeňské náměstí má jednu významnou dominantu – katedrálu sv. Bartoloměje s nejvyšší kostelní věží v České republice (102,6 m). Každým rokem sem zavítají tisíce návštěvníků, kterým se za příznivého počasí naskytne z ochozu, nacházejícího se ve výšce 60 metrů, překrásný výhled nejen na Plzeň, ale i na její okolí.

I když je věž přístupná každý den od 10.00 do 18.00 hodin, rozhodlo se zdejší biskupství na základě velkého zájmu připravit jednu novinku, a to možnost vstupu i za tmy.  

„Ve dne nabízí plzeňská věž krásný rozhled do kraje. Ve chvíli, kdy se začíná stmívat a postupně se rozsvěcují světla, získává i pohled na Plzeň úplně jinou atmosféru,“ uvádí se na webových stránkách města Plzně.

První akce se uskutečnila v pátek 24. března, další je připravená na 21. dubna. Součástí je i komentovaná prohlídka katedrálních varhan.

A co musíte udělat, pokud se chcete zúčastnit? Vzhledem k tomu, že počet míst je omezen, tak prvním a nejdůležitějším předpokladem je získat lístek za 100 Kč. Pak už zbývá jen zdolat 301 schodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám