Hlavní obsah

V Plzeňském kraji je nakaženo 143 lidí, přes 70 pozitivních je na Domažlicku, Klatovsko hlásí 11

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počty nakažených koronavirem v Plzeňském kraji i v celé České republice bohužel dál stoupají. Několikrát denně se aktualizují čísla podle údajů Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje se sídlem v Plzni, která má územní pracoviště v Domažlicích, Klatovech, Rokycanech a Tachově.

Foto: ilustrační foto Krajská hygienická stanice Plzeň

Přesný počet nakažených v jednotlivých okresech Plzeňského kraje vidíte na této mapě (zdroj Krajská hygienická stanice Plzeň)

Článek

Ke čtvrtečnímu večeru podle údajů hygienici evidují v kraji už celkem 143 pacientů s onemocněním Covid-19.

Stále platí, že nejvíce lidí z regionu je nakaženo na Domažlicku, tam lékaři prokázali už 71 pozitivních případů. Přibyli ale i nakažení v Plzni a dalších okresech. S nejnižší nákazou je zatím okres Rokycany (dvě osoby).

Aktuální čísla:

Počet vyšetření na SARS-CoV-2 v Plzeňském kraji: 3121

Z toho pozitivní: 143

Počet zemřelých: 0

Počet vystavených karantén KHS: 451

Počet ukončených karantén: 356

Počet potvrzených infekcí v jednotlivých okresech:

Tachov: 14

Domažlice: 71

Klatovy: 11

Rokycany: 2

Plzeň–město: 28

Plzeň–sever: 8

Plzeň–jih: 9

U pracovnice klatovské Mlékárny byl zjištěn Covid-19

Celkem jedenáct lidí na Klatovsku mělo ke čtvrtku pozitivní testy na koronavir Covid-19 a mezi nimi je i pracovnice Mlékárny Klatovy a. s. Do karantény museli nastoupit její spolupracovníci i jejich rodinní příslušníci.

„Můžeme potvrdit informaci, že v naší společnosti máme pozitivně testovaného jednoho zaměstnance na Covid-19. Všichni zaměstnanci, kteří s touto osobou přišli do přímého kontaktu, byli okamžitě posláni do karantény, a to včetně rodinných příslušníků.

Situace je z naší strany plně pod kontrolou. S ohledem na velmi přísná pravidla potravinářského provozu a plnění nejvyšších mezinárodních standardů postupujeme přesně podle nastaveného krizového plánu, který zahrnuje speciální nadstandardní sanitace a desinfekce. Všichni naši zaměstnanci mají dostatek funkčních ochranných pracovních pomůcek, kterými jsou chráněni nejen oni, ale také produkt, respektive náš zákazník. Všichni zaměstnanci jsou před vstupem do areálu a během pracovních směn kontrolováni,” uvedla personalistka Mlékárny Klatovy Romana Richterová.

Veškeré kroky konzultuje Mlékárna Klatovy s Krajskou hygienickou stanicí. Rovněž probíhá testování všech zaměstnanců v karanténě.

(Zdroj: Krimi-Plzeň a Krajská hygienická stanice Plzeň)

Reklama

Výběr článků

Načítám