Hlavní obsah

V Pivovarském muzeu se soutěžilo o nejkrásnější perníček

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřčlenná porota vybrala v uplynulém týdnu vítěze soutěže o Nejkrásnější vánoční perníček, kterou již tradičně vyhlašuje Pivovarské muzeum v Plzni.

Foto: Pivovarské muzeum

O titul se ucházelo na 120 originálních perníčků, které do soutěže přinesli především Plzeňané a lidé z okolí.

Článek

O titul se ucházelo na 120 originálních perníčků, které do soutěže přinesli především Plzeňané a lidé z okolí. Vyhodnocovaly se tři kategorie: tradiční perníček, perníkový model a dětský výrobek.

Kromě tradičních tvarů se letos v soutěži představily také vánoční svícny, nebo několik modelů perníkových chaloupek. Všechny perníčky budou se svolením majitelů k vidění v muzeu do konce prosince.

Vítězkou v kategorii tradiční perníček se stala Jana Buhlová, nejkrásnější perníkový model dodala paní Hájková a ocenění za dětský výrobek si odnesl Vítek Vokračka.

Byly uděleny také dvě speciální ceny. Cenu pivovaru získala Eva Šedová za perníkový model láhve Pilsner Urquell a cenu návštěvníků určí svým hlasováním sami návštěvníci.  

O vítězných kouscích rozhodovala předsedkyně poroty Anna Peřinová, vedoucí Pivovarského muzea, zástupkyně vedoucího Archivu města Plzně Jarmila Žáčková a Kamila Kikinčuková, herečka Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni

"Každý rok jsme překvapeni nejen zručností účastníků, ale především jejich originalitou a nápaditostí. Soutěžící znovu prokázali, že lze přicházet se stále novými a neotřelými výtvory. Jsme rádi, že soutěž stále baví nejen soutěžící, ale především veřejnost a že perníčky přilákají ve vánočním období do Pivovarského muzea nové návštěvníky. Velký dík patří všem, kteří se soutěže zúčastnili," uvedla Anna Peřinová z Pivovarského muzea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám