Hlavní obsah

V Písku proběhne benefiční koncert pro spolek Mesada

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V příjemných prostorách kávového klubu Vykulená sova vystoupí ve čtvrtek 13. června několik muzikantů v rámci večera, věnovaného podpoře Mesady, spolku věnujícímu se péči o zdravotně handicapované i seniory. Právě v Písku má Mesada svoji centrálu.

Foto: Václav Turek

2 Generations a Petr Vašina

Článek

Jako první vystoupí ve svém bloku písničkář Petr Vašina, rodem ze západu vlasti, léta již trvale usazený v Příbrami. Toho bylo možno naposledy slyšet v tomto královském městě nad Otavou v roce 2018 při společném koncertu s Janem Spáleným ve Trojici, a dříve v tom samém koncertním sále jako hosta skupiny 2 Generations při 2. ročníku rockového Tříkrálového koncertu.

Krom sólového vystupování je členem skupiny Petr, Otto a já, ve které pravidelně hostují - prakticky coby již kmenoví hráči, špičkoví muzikanti jako jazzový bubeník Otto Hejnic, nebo stejně tak všestranný virtuózní kytarista Ivan Korený, vyhledávaný i na poli populární hudby, účinkující např. v kapelách Ladislava Štaidla, Karla Vágnera nebo Michala Davida.

K produkci jihočeské, původně pro změnu rodem pražské, kapely 2 Generations patří velkoplošná synchronní projekce. Jako stálého hosta, koncertního i studiového, uslyšíte zkušeného hráče na klávesové nástroje Břetislava Bakalu (léta spojeného s píseckou hudební scénou, avšak původem z Brna, kde působil v kapele CHASA Mirky Křivánkové - brněnské nábřeží nesoucí jeho jméno ovšem nepřipomíná tohoto muzikálního rodáka, ale jeho děda, žáka Leoše Janáčka).

Další hostující "náplavou", stejně jako Bakala do Písku zavátou z Prahy cestami osudu a s ním vystupující v bluesové kapele Bluesand, je zpěvačka Kamila Marešová. Ta vystoupila jako host 2 Generations poprvé na letošním Tříkrálovém koncertu a následně v kavárně nemocnice PNP, stejně jako Bakalu i Vašinu ji bude možno slyšet na dokončovaném pátém albu 2 Generations, z kterého zazní několik ukázek, tedy zcela čerstvých novinek. Vašina se připojí v několika skladbách improvizacemi na foukací harmoniku a příčnou flétnu.

O činnosti Mesady i o jejích pobočkách v Písku, Vimperku a Jindřichově Hradci se více dozvíte ZDE.

Koncert začíná v 19 hodin, místa si zájemci mohou rezervovat i on-line na webu Vykulené sovy - https://www.vykulenasova.cz/.

Reklama

Výběr článků

Načítám