Hlavní obsah

V Písecké bráně se představí humor nedávno zesnulého Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Spolek InGarden ve spolupráci s Píseckou bránou a za finanční podpory Prahy 6 připravili výstavu nedávno zesnulého kreslíře Pavla Kantorka, která proběhne od 22. srpna do 5. září 2017 v Písecké bráně. Výstava představí průřez autorovou tvorbou.

Foto: Barbora Horešovská

Foto Pavla Kantorka na vernisáži v InGarden

Článek

Dne 5. září od 15 do 17 hodin bude výstava v Písecké bráně zakončena slavnostní derniérou, která se souhlasem rodiny pana Kantorka zároveň bude slavnostním rozloučením s oblíbeným autorem. Paní Miriam Kantorková bude po celou dobu derniéry přítomna a bude mluvit o svém životě a životě Pavla Kantorka, který zemřel 3. srpna v kanadském Torontu.

Výstava představuje průřez autorovou tvorbou, kde si návštěvníci mohou prohlédnou 40 velkoformátových tisků, které mapují autorovu celoživotní kreslířskou dráhu – od starších černobílých kreseb po barevné vtipy, které již jsou upravované v grafickém programu Corel Draw, na jehož vývoji se Pavel Kantorek dlouhodobě podílel.

Výstava bude tematicky různorodá, návštěvníci mohou nahlédnout pod pokličku nejrůznějších profesí, s nadhledem se ponořit do složitostí lidských vztahů a také pobavit u oblíbených vtipů se zvířátky. Pavel Kantorek uměl skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát.

Profesor Pavel Kantorek byl nejen uznávaným humoristou, ale také vědcem, který se zabýval studiem vesmíru a času. Sám propojení vědecké a humoristické kariéry považoval za přirozené: „Vědec musí mít smysl pro humor a naopak - humorista by měl znát logiku.“ 

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám