Hlavní obsah

V pátek budou lidé ve Zlíně jezdit městskou dopravou zdarma

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celý Den bez aut, který letos připadá na pátek 22. září, budou moci cestující používat trolejbusy a autobusy městské hromadné dopravy na linkách Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) bez placení jízdného.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.
Článek

„Lidem chceme připomenout, že městská hromadná doprava (MHD) je ekologičtější než jízda osobními automobily, a ukázat, že i trolejbusem nebo autobusem se dostanou, kam potřebují,“ sdělil tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

„Městská doprava je pro cestování ve Zlíně výbornou volbou. A na rozdíl od jízdy autem si nemusíte dělat starosti s tím, kde zaparkujete. Nasednete a jedete tam, kam potřebujete. Cestování trolejbusy a autobusy DSZO mohu jen doporučit,“ prohlásil radní Josef Novák, do jehož kompetencí doprava ve městě patří.

Během Dne bez aut v pátek 22. září si cestující v celé síti MHD ve Zlíně, Otrokovicích i Želechovicích nebudou muset označovat po nástupu do vozidla žádné jízdenky. Také průkazky časových jízdenek mohou v tento den klidně zapomenout doma. Revizoři budou mít volno. Úplně zadarmo si tak mohou MHD vyzkoušet i lidé, kteří jsou jinak zvyklí volit i k jízdám po městě méně ekologický dopravní prostředek – osobní automobil.

Předprodejní místa i jízdenkové automaty zůstanou podle Vojtěcha Cekoty v provozu. Pokud by si někdo chtěl v tento den koupit jízdenku ve vozidle, řidič cestujícího upozorní, že aktuálně žádnou jízdenku nepotřebuje.

„Prosíme cestující, aby se během Dne bez aut nenechali zmást spuštěnými označovači jízdenek ve vozidlech. Z technických důvodů je totiž nelze odstavit,“ upozornil vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám