Hlavní obsah

V Paláci knih Luxor se představí společný projekt Richarda Pachmana a Kamily Moučkové

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Samota není osamění má název nové CD, které je výsledkem spolupráce hudebníka a spisovatele Richarda Pachmana s moderátorkou Kamilou Moučkovu a jež bude představeno ve čtvrtek 18. dubna v rámci křtu Pachmanova autobiograficky laděného románu Kdokoliv v Paláci knih Luxor v Praze.

Foto: Štěpán Ryšavý

Richard Pachman a Kamila Moučková

Článek

CD Samota není osamění obsahuje vyprávění a básně v podání populární moderátorky doplněné skladbami a písněmi skladatele a zpěváka Richarda Pachmana, který společný projekt přiblížil takto: "To je mnohem radostnější projekt, než kniha o stalkingu! Kamila Moučková je velmi inspirativní osobnost a jsem rád, že jsme se před necelými šesti lety setkali. Její charisma, elán, humor i to vše náročné, čím v životě prošla, mi poskytlo mnoho námětů k napsání několika básní, jako třeba Vděk, Křivda, Jak dál jit mám?" uvedl Pachman.

"Základem celého projektu je nádherná báseň Františka Saleského z přelomu 16. a 17. století Modlitba ve stáří, kterou jsme s paní Kamilou natočili v roce 2010, a klip k ní k dnešním dni vidělo na YouTube bezmála 100 tisíc diváků. Podle jednoho z fejetonů Kamily Moučkové jsem napsal titulní píseň Samota není osamění a dále je zde koláž z myšlenek Mistra Jana Husa, text Williama Shakespeara, Boženy Němcové, Dalajlamova modlitba a List Korintským z Bible. Počátkem tohoto roku jsme se s paní Kamilou dohodli, že projekt vydáme jako dvojalbum. Na druhém CD je 24 fejetonů Kamily Moučkové v jejím podání s mými hudebními předěly. Jsou zde krásná vzpomínání na její dětství, na kolegy a přátele, na Václava Havla i na Jiřinu Švorcovou. Měsíc po tom, co vychází album, si tyto fejetony budou moci lidé i přečíst, protože vychází i knižně. Mimochodem, jistě nejsem sám, pro koho je Kamila Moučková vzorem v tom, jak se má a dá s grácií a šarmem stárnout..." dodal Richard Pachman.

V souvislosti se společným představením CD a románu Kdokoliv není od věci otázka, zda nová kniha bude k dostání v elektronické podobě. "Ano, časem zvažujeme s vydavatelem i její vydání v elektronické podobě. Vydáme ji souběžně s mými prvními dvěma knihami Jak chutná bolest a Jak chutná život," uvedl Pachman.

"Co ale je už od dnešního dne dostupné na internetu, je interaktivní stránka: www.kdokoliv-kniha.cz, kde je další, nová kapitola z knihy. Myslím si, že u nás není mnoho knih, které by žily dalším životem po svém vydání tímto způsobem. Kniha na tomto webu volně pokračuje a popisuje příběh hlavního hrdiny po poslední stránce knihy. Právě včera jsem dopsal a na tomto webu publikoval kapitolu o výhrůžné zprávě o výbuchu auta a o koncertě pod policejním dozorem... Rovněž založenou na skutečném zážitku. Kromě volného pokračování je na webu otevřena diskuse, do které mohou lidé vkládat své vlastní zkušenosti se stalkingem i příspěvky týkající se názoru veřejnosti na stalking. Rád bych, aby tento web byl místem, kde se lidé mohou podělit o své zkušenosti a kde bychom jim rádi poradili, jak se v jejich situaci zachovat a rovněž bychom sdělili kontakty, kam se se svým problémem stalkingu mohou obrátit," dodal Pachman.

Reklama

Výběr článků

Načítám