Hlavní obsah

V ostravském Domě kultury Akord návštěvníci zažijí 120 minut smíchu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veleúspěšný divadelní trhák Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách v režii Jana Borna v ostravském DK AKORD uvede pražské Divadlo v Dlouhé 16. června v 19 hodin. V hlavních rolích a jediných třech rolích se představí Jan Vondráček, Miroslav Táborský a Martin Matejka.

Foto: Zdroj DK AKORD

Shakespeare v AKORDU 16.6.2014:

Článek

„Humorem prošpikovaný kus, v němž podle Miroslava Táborského tři chlapi blbnou na téma William Shakespeare, si získal podtitul Divadelní fastfood a jeho ambicí je nejen královsky pobavit, ale i reagovat na fenomén současnosti - nedostatek času,” informovala o chystaném představení Lucie Bergerová z DK Akord.

Inscenace není parodií na Shakespeara, ale bere si na paškál dnešní instantní přístup k životu v "kostce" a všudypřítomný spěch a shon.

„Hned po nástupu herců na scénu se diváci dovědí, že herci mají zpoždění a že nestíhají. Inscenace běží jako o překot a nabízí velké množství nejrůznějších zážitků i obrazů, vše pokračuje pod tlakem neustálého sledování hodinek, pod stále přítomným strachem, že se TO nestihne, až po finální vítězství nad časem, kdy diváci jako bezplatný bonus navíc dostanou maximálně zkomprimovanou verzi Hamleta,” dodala Lucie Bergerová

Je třeba věřit, že i v pondělí 16. června se umělcům podaří zahrát 37 Shakespearových her a jeho 154 sonetů za avizovaných 120 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám