Hlavní obsah

V ostravské zoo proběhne o víkendu nejen hroší oslava

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zářijový den bude v ostravské zoologické zahradě bohatý. Proběhne tam totiž velká hroší oslava spojená s rozloučením s letošními prázdninami.

Foto: ZOO Ostrava
Článek

Kromě pojmenování hrošího samečka narozeného letos v červnu proběhne i oslava narozenin obou jeho rodičů, samice Katky a samce Honzy, který je momentálně nejstarším hroším otcem v Evropě.

Samice Katka se narodila 31. srpna 1977, samec Honza je o 10 let starší, narodil se 20. července 1967. Oslava proběhne ve 14 hodin u venkovního výběhu hrochů, kde bude pro všechny tři oslavence připraven speciální narozeninový dort připravený z ovoce a zeleniny.

Do výzdoby okolí hrošího výběhu se tento den budou moci zapojit i samy děti. Od 12 do 14 hodin mohou křídami pomalovat cesty a chodníky u pavilonu Tanganika, motivem budou samozřejmě hroši.

"Věříme, že se malých i větších malířů sejde dostatečné množství, abychom se pokusili prostor kolem výběhu proměnit v jezero Tanganika plné hrochů. Odměnou všem malířům školou povinným bude praktická školní pomůcka a ani menší děti nepřijdou zkrátka," dodala mluvčí zoo Šárka Kalousková.

Reklama

Výběr článků

Načítám