Hlavní obsah

V Ostravě složili slib noví strážníci

Novinky, Josef Zajíc

Ředitel Městské policie Ostrava Zdeněk Harazim ve čtvrtek 10. ledna představil primátorovi Tomáši Macurovi, vrchnímu veliteli Městské policie Ostrava, 15 uchazečů (z toho sem žen), kteří budou do jeho rukou skládat slib. Tím se navýší členská základna na 636 strážníků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.1.2019 Ve čtvrtek 10.1.2019 se konal na Magistrátu města Ostravy slib nových patnácti strážníků.

Článek

Primátor jejich slib přijal a byl potěšen, že je v řadách MPO tolik nových žen. Popřál jim především trpělivost, klid a vůli vydržet toto náročné povolání. Doporučil být nejdříve laskavý, klidný, pomáhat, kde je to potřebné, a teprve, když už není jiná možnost, zasahovat přísně.

„Městská policie v Ostravě je druhou nejpočetnější v České republice v přepočtu na počet obyvatel. V Ostravě máme vůbec nejpočetnější městskou policii. Nové strážníky se snažím vždy nabádat, aby byli především otevření vůči občanům. K jejich potřebám, protože lidé chtějí většinou pomoci. Jde mi o to, aby strážníci dokázali občany vnímat, aby to nebyli jen komisní vyžadovači předpisů,” řekl po slavnostním vyřazení primátor Tomáš Macura.

Do městské policie se přihlásilo také 7 žen.

„Přihlásila jsem se, protože se chci někam posunout. Pracovala jsem ve školství a chtěla jsem propojit své vědomosti, znalosti a dovednosti s úsekem prevence městské policie Ostrava. To se mi dnes podařilo,” řekla nová strážnice Eva Dupáková.

„Spolu s těmi, kteří dnes složili slib, máme ve stavu 636 strážníků. Přesto děláme stále nábory. V současné době se připravuje dalších 21 frekventantů na výkon budoucího povolání. Tři týdny rekvalifikačního kurzu není procházkou. Musí zvládat především právní normy, splnit testy fyzické kondice, střelbu, sebeobranu, dopravní předpisy, první pomoc, základy kriminalistiky. Po slibu se dále vzdělávají ve všech jmenovaných oborech,” informoval Michal Beneš, tiskový mluvčí Městské policie Ostrava.

Podmínky přihlášky jsou: občanství České republiky, věk 18 let, ukončené středoškolské vzdělání s maturitou, být zdravotně způsobilý, bezúhonný a spolehlivý. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám