Hlavní obsah

V Ostravě se v neděli půjde z věže do věže

Novinky, Josef Zajíc

V neděli 2. března pořádá Ostravský informační servis první letošní prohlídku. S průvodci budou moci občané prozkoumat historii a zákoutí obou ostravských radnicí.

Foto: Josef Zajíc

Vycházka Z věže do věže v Ostravě. Nová radnice na Prokešově náměstí.

Článek

Vycházka bude začínat na Vyhlídkové věži Nové radnice a bude zakončena prohlídkou krásné barokní věže staré radnice, nyní Ostravského muzea, na Masarykově náměstí.

„Stará radnice pochází z 16. století. Díky vyvíjející se a prosperující Ostravě byla nutná výstavba Nové radnice již na počátku 20. století. Stavba byla slavnostně otevřena 28. října 1930. Na prohlídce se zájemci mohou dovědět, jaké peripetie doprovázely výstavbu, či kde původně měla Nová radnice stát,” uvedla průvodkyně Jana Janečková

Návštěvníci se samozřejmě dovědí i další zajímavosti, například kde stávala v Ostravě synagoga a jaký byl její osud.

Trasa povede od Nové radnice na Prokešově náměstí, přes Husův sad, Poštovní ulici, okolo kostela sv. Václava až na Masarykovo náměstí kolem zbylého torza ostravských hradeb, o jejichž existenci mnoho Ostravanů ani netuší.

Sraz pro zájemce bude 2. března ve 13.00 a ve 14.00 hodin v 6. patře Nové radnice na pobočce Ostravského informačního servisu (OIS).

Připravovaný program OIS: 6. dubna - Hornické kolonie, 19. dubna - Po schodech na věž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám