Hlavní obsah

V Ostravě oslavili Den učitelů

Novinky, Josef Zajíc

V úterý 26. března Magistrát města Ostravy ocenil učitelky a učitele mateřských a základních škol na území města Ostravy. Ze třiceti nominovaných bylo oceněno patnáct pedagogů ve dvou kategoriích Výrazná pedagogická osobnost a Ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost.

Foto: Josef Zajíc

Ocenění učitelů v Ostravě. Učitelům zazpívali studenti Gymnázia Hladnov.

Článek

Velmi pěkné důstojné, slavnostní a kulturní ocenění se konalo v multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích od 16 hodin. 

Slavnostní ocenění ostravských pedagogů moderovala Bc. Petra Špornová, která nejprvé na podium pozvala zástupce Magistrátu města Ostravy Andreu Hoffmannovou, náměstkyni primátora města Ostravy pro školství a sport, Jana Veřmiřovského, předsedu komise Magistrátu města Ostravy pro vzdělání, vědu a výzkum, Sylvu Sládečkovou, vedoucí odboru školství a sportu Magistrátu města Ostravy, Martu Szücsovou, vedoucí oddělení školství MMO, a organizátorku akce za oddělení školství Miroslavu Segar.

„Je všeobecně známo, že učitelství není povolání, ale poslání. Jsem bývalá učitelka, takže vím o čem mluvím. Velmi si vážím všech učitelů a jejich práce. Podle mého názoru není dobrá škola ta budova, třídy, lavice, i když i to je důležité, ale jsou to ti lidé, kteří pracují, vychovávají děti, věnují se jim, nejenom během výuky, ale také v mimoškolní činnosti. Ještě jednou vám a prostřednictvím vás i všem učitelům děkuji,” řekla Andrea Hoffmannová.

Náladu přítomným oceněným učitelům, ředitelům škol a rodinným příslušníkům zvedl pěvecký sbor studentů gymnázia Hladnov, kteří zazpívali nestárnoucí melodie skupiny Queen pod vedením Miroslava Hlavačky.

Návrhy na ocenění těch "nej" pedagogů podávali městské obvody, odbory magistrátu města Ostravy, ředitelé mateřských a základních škol, uměleckých škol, pedagogické kolektivy i školské rady.

Na Magistrát města Ostravy bylo doručeno třicet návrhů. Rada města pak rozhodla o ocenění patnácti pedagogů, a to ve dvou kategoriích.

Výrazná pedagogická osobnost:

PaedDr. Aleš Koutný, ředitel ZŠ Ostrava, Zelená 42, Mgr. Zdeňka Mikesková, pedagožka ZŠ v Ostravě - Zábřehu, Březinova 1283/52, Radmila Navrátilová, pedagožka MŠ Ostrava, Lechoviczova 8, Mgr. Zuzana Škapová, ředitelka ZŠ Dětská v Ostravě - Porubě, Mgr. Hana Petrová, ředitelka ZŠ v Ostravě - Porubě, Porubská 832, Mgr. Dagmar Haasová, pedagožka ZŠ Klegova 27, Ostrava - Hrabůvka, Mgr. Rostislav Hruška, pedagog ZŠ Volgogradská v Ostravě - Zábřehu. 

Ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost:

Jana Kvintová, pedagožka MŠ Křižíkova v Moravské Ostravě a Přívozu, Bc. Věra Králová, pedagožka MŠ Várenská v Moravské Ostravě a Přívozu, Mgr. Drahomíra Svobodová, pedagožka ZŠ Ostrava - Hrabůvka, Provaznická 64, Alena Neuvirtová, pedagožka MŠ v Ostravě - Porubě, Nezvalovo náměstí 856, Marie Říhová, ředitelka MŠ Čtyřlístek v Ostravě - Porubě, Mgr. Lucie Ševčíková, pedagožka v MŠ Ostrava - Výškovice, Staňkova 33/156, Mgr. Jaroslav Giecek, pedagog a bývalý ředitel ZŠ a MŠ Ostrava - Zábřeh, Volgogradská 6b, Dáša Nováková, pedagogická pracovnice v ZŠ Ostrava, Matiční 5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám