Hlavní obsah

V Ostravě ocenili strážníky

Novinky, Josef Zajíc

V úterý 19. listopadu byli v zasedací místnosti zastupitelstva Magistrátu města Ostravy oceněni strážníci Městské policie Ostrava. Oceněné pozdravil primátor města Tomáš Macura.

Foto: Josef Zajíc

Statutární město Ostrava, Magistrát města Ostravy, místo jednání zastupitelů. Zúčastnilo se 65 oceněných strážníků.

Článek

V zasedací místnosti zastupitelstva se sešlo 65 oceněných strážníků. Strážnice a strážníky pozdravil primátora města Ostravy Ing. Tomáš Macura, který strážníkům poděkoval za vzornou službu, kterou dennodenně vykonávají.

Oceněni byli strážnici, kteří jsou ve službě Městské policie Ostrava již 20 let. Celkem jich bylo 32.

„Dovolte, abych vám poděkoval za práci, kterou odvádíte pro ochranu města Ostravy a podílíte se tak významnou měrou na zajištění bezpečnosti. Jsem si plně vědom, jak náročná služba u městské policie je, co vše pro občany Ostravy děláte a s čím vším se při konání služby musíte setkat. O to více si vaší práce vážím,” řekl ředitel Městské policie Ostrava Ing. Miroslav Plaček Plaček.

Oceněné strážníky pozdravil také plukovník Mgr. Vladimír Štalmach, ředitel Městského ředitelství Policie České republiky, a náměstek ředitele Krajského ředitelství IZS MSK plukovník Ing. Radim Kuchař.

Dále bylo oceněno 21 příslušníků městské policie za deset let služby, 12 příslušníků bylo oceněno za vzorné konání služby u městské policie - za dosažení mimořádných výsledků obdrželi "Čestný odznak".

„Obdržela jsem ocenění za deset let ve službě. K městské policii jsem nastoupila v září 2009. Když děti trošku odrostly, tak jsem se k městské  policii přihlásila. Dělám běžnou hlídkovou práci na ulicích v obvodu Ostrava-Poruba. Rodina mou práci bere velmi dobře. Při mé pracovní činnosti mně nejvíce vadí, když musíme řešit, někdy i vážné přestupky, dětí a mladistvých. Není příjemná záležitost, když jsou v době konání náročné služby fyzicky napadáni strážníci. I to se děje,” svěřila se strážnice Monika Staňková.

S čím se nepochlubila, byl fakt, že dostala vyznamenání Za záchranu života.

Podle jejích slov se jednalo o muže, kterému se udělalo zle, jednalo se o srdeční slabost. Oživovala ho na zastávce, muži poskytla masáž srdce do příjezdu sanitky, a tím mu zachránila život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám