Hlavní obsah

V Ostravě budou jihokorejští filmaři natáčet příběh z 60. let minulého století

Novinky, Josef Zajíc

Jihokorejská produkce bude v termínu od 20. do 23. srpna natáčet na řadě míst Ostravy. Do města se filmaři přesunou z pražské části natáčení, které začalo ve středu 14. srpna. Hlavními kulisami příběhu z 60. let se stane Důl Anselm v Landek Parku, Důl Michal, Dolní oblast Vítkovic a další místa.

Foto: Josef Zajíc

Důl Anselm v Landek Parku. Ilustrační foto.

Článek

"Ostrava si jihokorejské filmaře získala nejen tím, že industriální lokace v takovém rozsahu nemají v ČR obdoby, ale také osobním přístupem a asistencí ostravské filmové kanceláře - FILM Ostrava !!!, kterou zřídil Magistrát města Ostravy," sdělila Andea Vojkovská, tisková ostravského magistrátu.

Film se odehrává v 60. letech 20. století v období po korejské válce, kdy vláda posílala jihokorejské muže do Německé spolkové republiky ve velkém pracovat do hlubinných dolů a ženy jako ošetřovatelky a zdravotní sestry. V tomto prostředí se odehrává milostný příběh nečekaného setkání dvou lidí, kteří se zamilují a najdou tak nový smysl života. Děj ale napsal život sám, nic tedy nebude tak jednoduché a hrdinové budou muset o svůj vztah bojovat.

Režisérem filmu je  Yoon Je-kyoon, jehož komerčně nejúspěšnějším filmem je Tsunami Haeundae, považovaný za první jihokorejský katastrofický film. Snímek získal nominace na ceny Black Dragon Awars za nejlepší film a režii.

Koprodukce na české straně se ujala společnost Axman Production, která vyrobila například filmy Normal nebo Všiváci a má bohaté zkušenosti také ze spolupráce s korejskými filmaři, včetně nejpopulárnějšíího korejského seriálu Lásky v Praze.

Regionální filmová kancelář FILM OSTRAVA !!! systematicky pracuje na přilákání filmových produkcí a v mnohém usnadňuje domácím a zahraničním filmařům práci v regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám