Hlavní obsah

V opuštěném statku u Dětenic zahynuli pod závalem suti dva muži

Novinky, Jaroslav Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu odpoledne začali jičínští a nymburští policisté pátrat po dvou mužích ve věku 49 a 24 let, které postrádala jejich rodina. Údajně se měli vydat na houby.

Foto: Policie ČR

Zřícení části statku u Dětenic

Článek

Kolem osmé hodiny večerní nalezli muži zákona jejich vozidlo, které stálo v jednom z opuštěných hospodářských statků u Dětenic. Při prohlídce areálu statku bylo zjištěno, že nově došlo k zřícení jeho části.

Na místo byly povolány všechny složky integrovaného záchranné systému a začaly vyprošťovací a pátrací práce. „Po několika hodinách vyprošťovacích prací bylo v sutinách nalezeno lidské tělo a za několik hodin druhé, obě bez známek života," uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

,,Lékař mohl už pouze konstatovat smrt na následky zranění a syndromu ze zavalení," uvedl tiskový mluvčí královéhradeckých záchranářů. Na místě zasahovala také letecká záchranná služba.

To, co muži ve statku dělali, je předmětem dalšího šetření jičínských kriminalistů. Jednou z vyšetřovacích verzí je i ta, že muži manipulovali s nosnou - podpůrnou kovovou konstrukcí zděného stavení a přitom došlo k narušení statiky budovy a sesuvu stropu a štítové stěny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám