Hlavní obsah

V Opavě již deset let vítají občánky při slavnostním obřadu

Novinky, Milan Haluška

Do slavnostních prostor Městského domu kultury Petra Bezruče v Opavě jsou pravidelně již deset let, vždy v sobotu jedenkrát v měsíci, zváni rodiče se svými nově narozenými dětmi. Probíhá zde totiž slavnostní vítání malých občánků.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

"Tato krásná tradice byla obnovena 29. března roku 2003. Od té doby jsme takto do života uvítali na tři a půl tisíce opavských dětí," uvedla Renáta Böhmová z oddělení státního občanství a matrik magistrátu města.

Při slavnostní události jsou děti jmenovitě přivítány mezi občany slezské metropole jednou ze zastupitelek statutárního města Opavy. Maminky si kromě pamětního listu odnesou také květiny a knihu.

"Na tento sváteční obřad často nechodí jen rodiče s novorozeňaty, ale mnohdy celé široké rodiny. Vítání občánků je tak krásnou příležitostí pro setkávání se s prarodiči, dalšími příbuznými a blízkými mladých rodin," dodala Renáta Böhmová.

Obřad je zpestřen i básničkami a písničkami na téma mateřství a rodina. Rodiče se na závěr mohou nechat se svými dětmi vyfotit profesionálním fotografem na památku.

Reklama

Výběr článků

Načítám