Hlavní obsah

V Olomouci začíná oprava mostu přes Mlýnský potok

Novinky, Redakce Novinky

V Olomouci se rozbíhá další velká dopravní investice. Za 27 milionů korun projde rekonstrukcí most přes Mlýnský potok v ulici 1. máje. Rekonstrukce a s ní související dopravní uzavírka začne v pondělí 11. května.

Foto: Magistrát města Olomouce

Článek

Koordinována je tak, aby termínově souhlasila s další rekonstrukcí ulice 8. května a s výstavbou mostu přes Moravu na Masarykově třídě.

„Využíváme období, kdy ulicí 1. máje nemohou jezdit tramvaje. To je smyslem sladění termínů městských investic s protipovodňovými opatřeními a demolicí mostu přes Moravu, které v Olomouci realizuje Povodí Moravy. Díky tomu můžeme stihnout i naše akce, které by stejně přišly na řadu v nejbližší době,“ uvedl investiční náměstek primátora Martin Major.

Kvůli stavbě bude úplně uzavřena ulice 1. máje v místě mostu včetně přilehlých ulic Nábřeží Přemyslovců a Jiřího z Poděbrad, kam nebude umožněn vjezd automobilové dopravě. Objízdná trasa povede od křižovatky na Žižkově náměstí, ulicemi Husova, Komenského do ulice 1. máje a stejně i v opačném směru.

Na kompletní rekonstrukci mostu o rozpětí 17 metrů bude stavební firma pracovat od května do prosince letošního roku. „Stavební práce budou probíhat po polovinách. Tak, aby zde byla zachována náhradní autobusová doprava na trase od hlavního nádraží do centra města,“ popsal investiční náměstek Major.

Součástí náročné rekonstrukce je odbourání stávajících pojízdných vrstev mostu včetně kolejového svršku, betonáž nové spřažené desky a říms mostu, provedení nové izolace, dilatací, chodníků a zábradlí.

„Jsme si vědomi toho, že náročnost staveb silně ovlivňuje průběh dopravy ve městě. Proto jsme už před jejich spuštěním připravili veřejné besedy a další formy informování veřejnosti. Všem děkujeme za trpělivost,“ uvedl primátor Mirek Žbánek.

Místo tramvajové dopravy jezdí ve městě náhradní autobusová doprava z Hlavního nádraží na Náměstí Republiky po trase Jeremenkova, Pasteurova, Husova, Žižkovo náměstí, 1. máje s obsluhou zastávek Hlavní nádraží, Žižkovo náměstí, U Dómu, Náměstí Republiky. Veškeré změny MHD jsou zveřejněny na stránkách Dopravního podniku města Olomouce.

Reklama

Výběr článků

Načítám