Hlavní obsah

V Olomouci proběhne workshop o možnostech obchodní spolupráce s Čínou

Novinky, Šárka Štveráková

Česko-slovensko-čínská komora uspořádá se svými partnery pracovní setkání zaměřené na rozvoj mezinárodní spolupráce. Uskuteční se 24. května od 9:00 hodin v prostorách Moravské vysoké školy v Olomouci.

Foto: Šárka Štveráková

Prezident Česko-slovensko-čínské komory Roman Spáčil při prezentaci na setkání českých a čínských firem

Článek

„Hlavním cílem této akce je předat českým firmám informace o možnostech navázání spolupráce s čínskou provincií Guangdong, ve které žije více než 100 miliónů obyvatel a firmy z této provincie mají velký zájem o mezinárodní spolupráci,“ uvedl Roman Spáčil, prezident Česko-slovensko-čínské komory, která dlouhodobě rozvíjí česko-čínské vztahy nejen v oblasti obchodu, ale také vzdělávání a turistiky.

„Chceme českým firmám zprostředkovat individuální jednání s čínskými společnostmi stejného zaměření a umožnit tak navázat zcela konkrétní formu spolupráce v dané oblasti,“ dodal Spáčil. 

Jedná se o již několikátý počin komory v oblasti propojování českých a čínských firem, velmi úspěšně se již podařilo rozběhnout spolupráci v oblasti školství, cestovního ruchu, komoditního a obchodního prodeje, strojírenství, zdravotnictví či oblasti investic.

Na programu jednání bude také možnost zapojení do projektu Česká průmyslová zóna v provincii Guangdong.  

Partnery akce jsou agentura CzechTourism, Olomoucký kraj, Statutární město Olomouc, Okresní hospodářská komora Olomouc a Moravská vysoká škola Olomouc.

Další informace o této akci a možnost zajištění účasti lze získat na e-mailu info@czcn.eu či webových stránkách Česko-slovensko-čínské komory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám