Hlavní obsah

V Olomouci proběhne fórum česko-čínských obchodních příležitostí

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. června pořádá Česko-slovensko-čínská komora, pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana a hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka, první ročník investičního fóra s názvem Czech-Slovak-Chinese Investment & Trade Forum.

Foto: Šárka Štveráková

Prezident komory Roman Spáčil a čínská velvyslankyně Ma Keqing

Článek

Hlavním cílem červnové akce je zprostředkovat českým podnikatelům osobní kontakt se zástupci čínských společností a ukázat možnosti navázání zcela konkrétní spolupráce.

Touto akcí komora navazuje na velmi dobré a dlouholeté vztahy s představiteli čínské provincie Guangdong (druhá největší provincie v Číně, pozn. aut.), s níž naše komora uzavřela celkem čtyři zcela konkrétní memoranda o spolupráci. 

„Naše komora na fórum pozvala politické představitele z této provincie a zástupce 14 významných výrobních, obchodních a investičních společností, kteří mají zájem navázat spolupráci s českými podnikateli. Na tomto fóru také představitelé komory návštěvníky seznámí s možnostmi exportu českého potravinářského zboží a produktů do první české prodejny v bezcelní zóně ve městě Shanghaii, která je určena pouze pro 16 států střední a východní Evropy a kde má Česká republika prostřednictvím naší komory své prodejní prostory,“ uvedl Roman Spáčil, prezident komory.  

Přítomnost na fóru nabízí možnost účastnit se setkání s čínskými podnikateli přímo v provincii Guangdong, která je plánovaná na září. „Už v loňském roce byla naše komora pověřena organizací delegace 60 českých výrobních firem z různých oblastí, které byly pozvány představiteli provinční vlády Guangdong. Na tuto velmi úspěšnou akci navazuje červnové fórum a následně opět návštěva Číny v září,“ upřesňuje Roman Spáčil.

Česko-slovensko-čínská komora je aktivní nejen při rozvoji obchodu, ale podporuje také kulturní výměnu a rozvoj přátelských vztahů mezi oběma zeměmi. Za své aktivity obdržel prezident komory Roman Spáčil z rukou čínské velvyslankyně Ma Keqing prestižní ocenění v podobě stříbrného talíře za přínos a spolupráci mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou.

Fórum proběhne 10. června od 8:30 hodin v Olomouci. Pro účastníky fóra je připraven celodenní program složený s prezentací, workshopů a diskusních panelů. Nebudou chybět tlumočníci.

V případě zájmu o bližší informace či registraci na akci kontaktujte zástupce komory na e-mailu: info@czcn.eu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám