Hlavní obsah

V Nymburce se otevřou mateřské školy, rozhodli radní

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mateřské školy na území města Nymburk jsou od 16. března uzavřeny. Na středečním jednání rady města bylo rozhodnuto, že mateřské školy budou otevřeny od 4. května za dodržení přísných hygienických pravidel.

Článek

„Protože je město zřizovatelem, zajistili jsme pro naše mateřinky dostatečné množství dezinfekce. Zároveň u vstupu bude zaveden filtr měření tělesné teploty. Doporučujeme omezit kapacitu žáků na jednu třídu v počtu 15 dětí. Zároveň vyzýváme rodiče, aby důsledně sledovali zdravotní stav svých ratolestí a při náznaku jakéhokoliv onemocnění byli rozumní a děti do školky nevodili,“ informovala místostarostka Stanislava Tichá.

Povinnost nosit roušky bude uložena pouze v případě pobytu mimo prostory MŠ. Použít ochranné prostředky jako jsou rukavice a roušky naopak bude nutností pro obsluhující personál při výdeji jídla.

Bude pravidelně prováděn úklid a zvýšená sanitace nejvíce namáhaných prostor – dezinfekce toalet, jídelny, klik apod. Dalším z doporučení je apelovat na rodiče, aby dítě do školky vodil a vyzvedával pouze jeden z rodičů, aby se co nejvíce snížil počet cizích osob, které se v prostorách školky budou pohybovat.

Otevírací provozní doba byla doporučena od 7:00 do 15:00 hodin, aby nedocházelo k mísení kolektivu ve spojovacích třídách a s tím souvisejícím personálním zajištěním provozu. Zaměstnanci starší 65 let by měli být dočasně převedeni na jinou práci.

Zároveň Mateřská škola U Pejska a kočičky bude nadále po dobu trvání nouzového stavu určena i pro děti zaměstnanců nemocnice a příslušných složek IZS.

Reklama

Výběr článků

Načítám