Hlavní obsah

V Novém Sedle byly vyhlášeny výsledky ankety Sportovec, osobnost a akce roku 2013

Novinky, Ivana Papežová

Výsledky ankety Sportovec, osobnost a akce roku 2013 jsou v Novém Sedle známy. Ocenění předával starosta města Martin Loukota společně s moderátorem a zpěvákem Pepou Melenem.

Foto: Andrea Melenová

Starosta města Martin Loukota a Miroslav Demeter ml.

Článek

V loňském roce se vedení města rozhodlo vyhlásit anketu Sportovec, osobnost a akce roku. Cílem této ankety bylo ocenit a poděkovat řadě šikovných spoluobčanů, kteří v Novém Sedle žijí, případně prezentují město prostřednictvím sportovních klubů.

Sportovce navrhuje vedení sportovních klubů a výběr osobnosti města a události roku, je výhradně na občanech. Anketní lístky byly zveřejněny v místním měsíčníku a odevzdat je bylo možné v knihovně a na městském úřadu.

Každý občan měl možnost odevzdat jeden anketní lístek. Občané měli dostatek času na zvážení, kdo je z jejich pohledu pro město přínosem a navrhnout, za záslužnou činnost v libovolné oblasti života, tu správnou osobnost. Stejným způsobem navrhovali akci, která se jim v loňském roce nejvíce líbila, případně nejvíce pobavila, nebo zviditelnila město. Ocenění za „akci roku“ přebírá organizátor akce.

Vyhlášení výsledků ankety se uskutečnilo v průběhu městské pouti.

Letos byli nově oceněni žáci Základní školy Nové Sedlo, kdy na doporučení ředitele ZŠ Mgr. Josefa Sekyry poděkování obdrželi: Filip Smolek, který obsadil 4. místo v krajském kole dějepisné olympiády, a Stanislav Srba, Tadeáš Čabala, Martin Skalák a Jakub Vítek, kteří reprezentovali školu, město a kraj na celorepublikovém finále v šachu.

V oblasti sportu byli svými kluby vybráni:

Pavel Suchý – florbal

Mikuláš Kováčik – fotbal staří páni

Veronika Krautzbergerová – volejbal

Hana Takáčová – přínos v oblasti sportu a reprezentaci města

Jiří Helmich - nohejbal

Fotbal v jednotlivých kategoriích:

Krištof Koudele – mladší přípravka 4-7 let

Antonín Petřík ml. – starší přípravka 7-10 let

Adam Frolík – mladší žáci 10-12 let

František Károly – starší žáci 13-15 let

Radek Rychna – dorost 15-18 let

Petr Karásek – muži „A“

David Patera – muži „B“

Oceněním Osobnost roku se může po loňské držitelce Haně Takáčové pyšnit Simona Stojanová – iniciátorka sbírek plastových a kovových víček v Novém Sedle a okolí. Simona Stojanová je „Dobrým andělem“ a sbírkami víček pomáhá dětem se zdravotním postižením.

Nejlepší akcí roku 2013 určili občané Pivní slavnosti. V loňském roce se uskutečnil jejich 1. ročník, který pořadatelé považovali spíše za zkušební. Pro velký úspěch se letos uskuteční pivní slavnosti znovu a to opět společně s tradiční akcí Ahoj prázdniny, dne 30. srpna. 

Všichni ocenění obdrželi z rukou starosty města Mgr. et. Bc. Martina Loukoty, MBA pamětní listy, plakety a poděkování.

Zvláštní poděkování, úctu, obdiv a veliký potlesk všech přítomných sklidil Miroslav Demeter ml. za hrdinský čin při záchraně života svého kamaráda Samuela. Se slzami v očích a s obrovským potleskem poslali všichni přítomní Samovi do nemocnice přání brzkého uzdravení, hodně sil a energie.  

Reklama

Výběr článků

Načítám