Hlavní obsah

V Novém Městě vyhlásili vítěze soutěže lukostřelců

Novinky, Petr Kopecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž v lukostřelbě Archery HandiCUP 2010 napsala poslední letošní kapitolu v neděli 29. srpna.

Foto: Petr Kopecký
Článek

Ten den byla ukončena soutěž, kterou pořádalo SK Nové Město nad Metují. Skládala se ze čtyř víkendových závodů, počínaje prvním závodem v červnu 2010 a konče uvedeným víkendem. Závod byl zároveň vyhlášen jako Mistrovství České republiky 2010 v lukostřelbě handicapovaných a podle výsledků byli vyhlášeni mistři ČR pro rok 2010.

Celého ročníku Archery HandiCUP 2010 se zúčastnilo celkem 18 lukostřelců převážně z domácího SK Nové Město nad Metují, ale absolvovali zde závody i lukostřelci z jiných oddílů Čech a Moravy. Po ukončení eliminačních rozstřelů proběhlo za účasti starostky Nového Města n. M. a vedení klubu vyhlášení výsledků Mistrovství ČR handicapovaných v lukostřelbě 2010 a ocenění nejlepších sportovců medailemi.

V kategorii reflexní luk-ženy získala zlatou medaili a titul Mistryně ČR Miroslava Černá a druhou ženou ČR se stala Lenka Kuncová, a protože již žádná jiná nesoutěžila, tak třetí místo nebylo vyhlášeno.

V kategorii kladkový luk-muži získal první místo a titul Mistr ČR Jiří Klích, na druhém místě se umístil Jaroslav Zelenka a bronzovou medaili získal Vladimír Čáp.

V kategorii reflexní luk-muži opět soutěžili pouze dva závodníci, a to Milan Smondek, který získal zlatou medaili a titul Mistra ČR, druhý skončil Miroslav Špidlen.

Tímto vyhlášením byla sice ukončena soutěž v lukostřelbě v Novém Městě n. M. pro rok 2010, ale začátkem října bude ještě provedeno vyhlášení celkového vítěze poháru Archery HandiCUP 2010, který bude určen klíčem podle nejlepších dosažených výsledků v závodech Archery HandiCUP. 

Pořadatelé děkují všem, kteří se podíleli na přípravě a pořádání těchto závodů a hlavně všem zúčastněným sportovcům za jejich kvalitně odvedené výkony. Všichni se již těšíme na sezónu 2011, kdy opět budeme pořádat v SK Nové Město n. M. pohár v lukostřelbě 2011.               

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám