Hlavní obsah

V Novém Jičíně vymění staré veřejné osvětlení za nové

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novojičínské ulici Svatopluka Čecha se lidé mohou setkávat od 15. dubna až do 8. června s častějšími výpadky veřejného osvětlení. Město je totiž kompletně zrekonstruuje za nové a výkonnější lampy. Obnovou projde také místní rozhlas. Stávající sloupy se svítidly jsou již technicky nevyhovující.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

V ulici Svatopluka Čecha, od kruhového objezdu na tzv. Malém náměstí po Suvorovovu ulici, bude postaveno 13 nových sloupů místo původních 16.

"Jelikož energetická společnost tady současně provádí pokládku plynového potrubí, nelze zajistit, aby byla komunikace trvale osvětlena v celém svém úseku. Za částečné výpadky se omlouváme," vysvětlila Blanka Zagorská z odboru majetku, rozvoje a investic.

Město bude veřejné osvětlení následně měnit i v Máchově ulici, od kruhové křižovatky u hasičské zbrojnice po ulici U Jičínky. Dvanáct starých sloupů bude nahrazeno 10 novými stožáry se svítidly.

Projekt na obnovu osvětlení v těchto dvou ulicích počítal s náklady 2,3 miliónu korun. V elektronické aukci se městu podařilo cenu snížit na 1,4 miliónu korun. "Město obnovuje veřejné osvětlení v Novém Jičíně průběžně. Vloni byly vyměněny silniční a parkové lampy např. v ulicích Suvorovova, K. Čapka a Mendlova. Desítky lamp byly vyměněny také v rámci regenerace sídliště Bezručova – Riegrova a sídliště Dlouhá," doplnila mluvčí města Marie Machková.

Reklama

Výběr článků

Načítám