Hlavní obsah

V Nemocnici Šumperk se začínají stěhovat do nového pavilonu první ambulance

Novinky, Hana Szotkowská

Nemocnice Šumperk dokončuje stavbu nového Pavilonu R, do kterého investovala víc než 160 miliónů korun. Do novostavby se tak začínají přesouvat první ambulance. Na nové a moderní prostředí se mohou od dnešního dne těšit například pacientky porodnické a gynekologické ambulance.

Foto: Tereza Bulková, Nemocnice Šumperk

V novém pavilonu najdou pacienti nejen ambulance a pracoviště magnetické rezonance, ale brzy i nemocniční lékárnu.

Článek

Do nového pavilonu se přesunula také dětská ambulance a už brzy v něm pacienti najdou také nemocniční lékárnu, do které tak budou mít mnohem blíže než doposud.

Kromě změny místa se však na provozu ambulancí nic nemění. Ordinační hodiny i telefonní kontakty na ambulance zůstávají nezměněny. 

„Veškeré informace pacienti najdou na dveřích původních ambulancí. Pomoci s orientací by jim měly i naše nové navigační tabule. V případě potřeby se však mohou zeptat i kohokoliv z personálu. Vzhledem k tomu, že jde o úplně novou nepřehlédnutelnou stavbu, věřím, že pacienti potřebné ambulance snadno najdou,“ uvedl správce nemocnice Ing. Martin Pelnář s tím, že v květnu by se do nového pavilonu měla přesunout například i diabetologická a kardiologická ambulance.

Nemocnice Šumperk začala s výstavbou nového pavilonu v březnu loňského roku a už v lednu zde otevřela zcela nové pracoviště magnetické rezonance. Nový pavilon má celkem tři podlaží a s ostatními lůžkovými pavilony (A, B a také chirurgický pavilon C) je propojen stávajícím koridorem. Pacienti tak nebudou zatěžováni složitými venkovními přesuny a vyšetření podstoupí „pod jednou střechou“.

Kromě magnetické rezonance se v pavilonu otevře také zmodernizované mamografické pracoviště. Náročná stavba si vyžádala i s pořízením nové zdravotnické technologie náklady ve výši 160 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám