Hlavní obsah

V neděli si v Mikulově zasoutěží voříšci

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Všichni příznivci pejsků bez průkazu původu, se mikulovské Voříškiády dočkali. Se svými čtyřnohými kamarády mohou přijít v neděli 7. září od 14 hodin do amfiteátru v Mikulově.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Pátý ročník oblíbené akce se měl původně konat v květnu. Ale kvůli nepřízni počasí ho pořadatelé ze spolku 7 DNÍ odvolali. Věří, že zářijový termín bude podstatně příznivější. „Diváci i soutěžící se rozhodně mají na co těšit. Čeká nás velmi zajímavý program. Se svými ukázkami se představí policie ČR, návštěvníci uvidí cvičení a také psí sporty v provedení agility klubu Flying Paw Sedlec,“ uvedla Jiřina Falková.

Pro vítěze soutěže jsou připraveny poháry a další zajímavé ceny. Tradiční bude disciplína „3P“ – promenáda s pejskem, poslušnost a překážkový běh. „Páníčci se svými čtyřnohými kamarády jistě nezklamou a předvedou nejrůznější fígle, které je naučili,“ věří Falková. Diváci budou volit také svého favorita v soutěži psí sympaťák.

Všichni majitelé psů, kteří se chtějí účastnit soutěže, se mohou registrovat přímo na místě ve 14 hodin. Registrační poplatek za soutěžního pejska je 30 Kč, s sebou musí mít majitel také očkovací průkaz s očkováním proti vzteklině, které nesmí být mladší třiceti dnů. Veterinární dozor zajistí ordinace MVDr. Jiřího Krabičky. Akci pořádá spolek 7 DNÍ, více informací na tel. čísle 721 856 920.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám