Hlavní obsah

V neděli bude hrad Malenovice i se sousední hájenkou přístupný zdarma

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den evropského dědictví oslaví Muzeum jihovýchodní Moravy zajímavou nabídkou pro veřejnost. V neděli 15. září budou malenovický hrad i sousední hájenka přístupny veřejnosti zcela zdarma.

Foto: Archív MJVM

Hrad Malenovice

Článek

Letošní ročník Dnů evropského dědictví v ČR má své národní téma Památky v novém světle. „A právě hrad Malenovice se v novém světle letos návštěvníkům představil díky nové expozici Zvířata na Zemi a člověk,“ vysvětlila Milena Dvořáková ze zlínského muzea.

V tento den také správci památek chystají pravidelně nějaký bonus navíc. V Malenovicích bude takovým bonusem přítomnost etnografky Aleny Prudké v hradní hájence. „Každého, kdo bude mít zájem, provedu naší expozicí Dřevo, proutí, sláma a popovídám mu řadu zajímavostí o předmětech, které našim předkům značně usnadňovaly každodenní život,“ pozvala etnografka.

Další bonusy zlínské muzeum nachystalo v centru Zlína a v Luhačovicích. Do expozice Princip Baťa – Dnes fantazie, zítra skutečnost a expozice František Bartoš, které sídlí ve 14. budově továrního areálu, bude v neděli 15. září platit 50procentní sleva na vstupném.

A za polovinu v ten den se můžete také podívat do Muzea luhačovického Zálesí v Luhačovicích, které zdobí výstava Příběhy krajiny a malířů Luhačovic. I toto muzeum funguje pod správou MJVM.

Reklama

Výběr článků

Načítám