Hlavní obsah

V Mníšku připravili nové hravé prohlídky pro děti v pohádkovém podzemí zámku

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu 18. ledna se na zámku v Mníšku pod Brdy otevírají nové prohlídky pro rodiny s malými dětmi. "Dobrodružství Olafa a královny Elsy" zažijí děti v prostorách pohádkového sklepení. Přístupné jsou o víkendu také klasické prohlídky zámeckých interiérů na obou okruzích.

Mníšecký zámek zve na nové prohlídky pro nejmenší.

Článek

Nové zábavné a hravé prohlídky jsou určené pro ty nejmenší návštěvníky, a tak se rodiče nemusí obávat zavítat s nimi do zámku. Pokud zvládnou sejít krátké točité schodiště, ocitnou se děti spolu s oblíbenou ledovou královnou Elsou v pohádkových sklepních prostorách, kde zažijí nové dobrodružství.

Čeká je důležitý úkol. Postupně musí odčarovat a pojmenovat všechny pohádkové bytosti obývající zámecké sklepení, najít ukrytého sněhuláka Olafa a jeho kamaráda, uhádnout hádanku a nakonec zachránit léto, které odfoukla Meluzína. Protože dokonce i Olaf ho má rád.

Koho ještě děti potkají? Hadí ženu, čarodějnici a jejího pavouka, podzimní vílu, která ztratila jablíčko, čerta se zámeckou věží, pana krále nebo vodníka, který připomíná žábu. Na závěr dobrodružství děti ještě navštíví malé princezny v krásných róbách.

A protože pohádek není nikdy dost, je v sobotu na programu také prohlídka Z pohádky do pohádky, kde čekají další princezny, princ, Červená karkulka, tříhlavý drak a spousta zvířátek.

V sobotu 18. ledna i v neděli 19. ledna jsou zpřístupněny také oba zámecké okruhy s klasickým výkladem. Koho zajímá starší historie zámku, nechť navštíví reprezentační sály a slavnostní jídelny, kdo je okouzlen obdobím první republiky, toho jistě nadchnou kompletně zařízené soukromé pokoje posledních obyvatel zámku.

Na dětské prohlídky je nutná rezervace. Další informace na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/prohlidky-pro-deti.

Reklama

Výběr článků

Načítám