Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi byly vybudovány nové veřejné toalety

Novinky, Jiří Vlček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak bylo slíbeno obyvatelům Mladé Boleslavi, ve města byly vybudovány nové veřejné toalety. V několika lokalitách města jsou po namontováni a připojení kanalizace, elektřiny a vody uváděny do provozu.

Foto: Jiří Vlček

Nové veřejné toalety

Článek

První skutečně funkční nové toalety jsou v parku Výstaviště nedaleko autobusové zastávky, dále u sportovní haly, u odboru dopravy na sídlišti, na Rozvoji a na Štěpánce.

Vedoucí stavebního odboru a rozvoje města Bohuslav Devátý na tiskové konferenci uvedl, že další WC se chystá v parčíku nad kruhovou křižovatkou u náměsti Míru. Pro sedmou toaletu se stále hledá vhodné místo. Konečný výběr lokalit je komplikovaný, protože musí být v dosahu sítí a v místech, kde nevadí například firmám či bydlícím v okolí.

Nové toalety mají podobu mobilních buněk a jsou složeny ze dvou části, které jsou spojeny do jednoho celku. Prní tvoří uzamykatelna kabina, která bude přistupná po vhození pětikorunové mince. Je dostatečně postorná a vybavena madly, aby ji mohli využívat i zdravotně postižení občané. Je zde klozet, umyvadlo a zrcadlo.

Z opačné strany ke kabině přiléhá druhá, volně přistupná a je z poloviny zakrytá část, kde je umyvadlo a pisoár. Právě tato nezakrytá část je dost často kritizována. Právě tuto nezakrytou čast použil jeden z mých kolegů a měl docela velkou obavu, zda zrovna někdo nebude zajíždět na parkoviště.

Tento model je sice běžně používán v některých zapadoevropských státech, v Mladé Boleslavi ale po kritice ze strany uživatelů dojde k úpravě a doinstalování dveří, aby dovnitř nebylo vidět. 

Jak je uvedeno na oficialních stránkach Mladé Boleslavi, náměstek primátora města Adolf Beznoska zdůraznil, že radnice plní letitý dluh. Již v roce 1994 se zastupitelstvo města problémem nedostatku toalet zabývalo a teprve nyní se tento problém města podařilo vyřešit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám