Hlavní obsah

V Milovicích se na prvního máje pojede Pavé Tour - cyklistická pekelná jízda

Novinky, Martina Pospíšilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První květnový den odstartuje v Milovicích hlavní závod Pavé Tour, která je součástí Extraligy masters. Zúčastnit se ale mohou i závodníci do 29 let. Vítaní jsou nejen cyklističtí nadšenci, ale také diváci, kteří se mohou těšit na skvělou závodní atmosféru. Startovní výstřel zazní v 11 hodin.

Foto: Martina Pospíšilová

Pavé Tour - pekelná jízda v Milovicích

Článek

Zrodil se první ročník ryze amatérské klasiky na kostkách v České republice. Silniční závod Pavé Tour – pekelná jízda spadá do celorepublikové soutěže pro věkové kategorie Masters.

Skládá se z pěti okruhů na trase Milovice - Lipník - Čachovice - Všejany - Straky - Zbožíčko - Milovice. Celkově tak na závodníky čeká trasa na 110 kilometrů.  

„Závody již pořádám řadu let a to jak silniční tak cyklokrosové. Nu a od cyklokrosu ke kostkám už není moc daleko,“ uvedl ředitel závodu a strůjce celé akce Radek Beneš.

Záštitu nad závody převzal starosta obce, který dokonce - společně s místním klubem Tankodrom Milovice - pro závod opraví část dláždění na okruhu.

Na start se mohou postavit jak držitelé licence ČSC Masters a Elita C, tak i držitelé s licencí různých amaterských lig, případně i závodníci bez jakékoli licence. Mohou startovat i závodníci licence ČSC kategorie Elite a U23, pokud nejsou členy kontinentálních, pro kontinentálních a Pro tour týmů na soupisce UCI.

Přijeďte i vy otestovat své schopnosti jízdy na kostkách, vypořádat se s náročnými úseky!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám