Hlavní obsah

V Mikulově se bude tančit. Mezinárodní soutěž ve sportovním tanci JARO 2013 se koná již podvacáté

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině května si v Mikulově dávají tradičně dostaveníčko čeští i zahraniční profesionální tanečníci. Letošní již dvacátý ročník soutěže JARO 2013 se koná v zámeckém sále v sobotu 18. května.

Foto: archiv TS Morava
Článek

„Pozvali jsme taneční páry ze Slovinska, Polska, Maďarska, Rakouska, Slovenska a samozřejmě i nejlepší páry z České republiky. Soutěž proběhne ve standardních tancích, latinskoamerických tancích a v samostatné soutěži ve vídeňském valčíku,“ informoval pořadatel soutěže Václav Kosmák z Tanečního studia MORAVA.

O účast na této soutěži je každoročně mezi tanečníky velký zájem „Jednak je to pro krásné prostředí zámeckého sálu a ne sportovních hal, jak bývá dnes zvykem, ale také pro samotný Mikulov, jeho jedinečnost, výborné ubytování a kulturnost prostředí,“ prozradila za organizační tým Jitka Kosmáková.

Samotná taneční soutěž bude zahájena v 18 hodin. Vedle vítězných párů se budou vyhlašovat také vítězové v kategoriích miss JARO, sympaťák a nejkrásnější šaty. „Ani diváci nepřijdou zkrátka, protože kromě úžasné taneční show mohou vyhrát některé z cen pro diváky a mohou vidět nejlepší páry Evropy v Mikulově, včetně Mistrů ČR ve standardních i latinskoamerických tancích,“ pozval na tuto jedinečnou akci Václav Kosmák.

V letošním roce bude dopoledne probíhat i juniorská soutěž ve sportovním tanci a současně nominační soutěž jihomoravských párů na LOH dětí a mládeže 2013, které se uskuteční v Uherském Hradišti. „Pokud chcete vidět tančit dětské a juniorské páry, nenechte si to ujít a přijďte už v půl desáté ráno,“ doplnila pozvánku Jitka Kosmáková.

XX. mezinárodní taneční soutěž JARO 2013 se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a starosty města Mikulova Rostislava Koštiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám