Hlavní obsah

V Lázních Luhačovice se připravuje řezbářské sympozium

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lázních Luhačovice se letos bude konat ve dnech 4. až 9. června řezbářské sympozium. Hosté mohou celý týden v parku před hotelem Jestřabí sledovat, jak se pod rukama řezbářů mění dubové kmeny na lavičku či křeslo, které mohou ozdobit i jejich zahrádku či terasu.

Foto: Lázně Luhačovice

sympozium

Článek

Sympózia se účastní Martin Bořuta, Martin Cigánek, Petr Krajíček, Zdeněk Matyáš,  Jiří Hajda a Jiří Várblík. Informoval o tom výkonný ředitel lázní Jiří Dědek.

„Téma pro letošní 6. ročník je "Vyber si svou lavičku!". Každý z řezbářů vyrobí lavičku, kterou můžete mít na své zahradě i vy. Přijeďte si do Luhačovic pro originální lavičku přímo od sochaře. Téma výroby laviček se s ohledem na velký úspěch po roční pauze opakuje. V roce 2016 vyráběli mistři řezbáři lavičky, křesla nebo trůny poprvé. Zájem návštěvníků o odkoupení některého z hotových děl byl tak velký, že se na většinu z nich nedostalo. Proto lázně toto téma opakují,” uvedl Jiří Dědek.

Řezbářské sympozium je v Luhačovicích mimořádně oblíbenou kulturní akci. Ve čtvrtek a v pátek atmosféru zpříjemní hudební vystoupení. Dokončená díla si můžou návštěvníci prohlédnout na slavnostní vernisáži v sobotu 9. června od 14.30 hodin, kdy v programu vystoupí cimbálová muzika Korečnica.

Lázně Luhačovice, a. s., jsou největším soukromým organizátorem veřejného kulturního programu v Luhačovicích. Letos připravují v Lázeňském divadle celou řadu pořadů jak z dramatického, tak i hudebního žánru, k nimž patří především prestižní Festival Janáček a Luhačovice.

Dramaturgie Kulturního léta nabízí renomované divadelní soubory a herecké osobnosti, proslulé pěvecké divy či sólisty a orchestry. Velké pozornosti a oblíbenosti se těší Akademie Václava Hudečka. Stálé příznivce má přehlídka komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice, Luhačovická divadelní sešlost i Luhačovické řezbářské sympozium. Příjemnou pohodu a odpočinek najdou hosté i při kolonádních koncertech, které rozeznívají v letním období Lázeňské náměstí. V mimosezónním období připravují lázně nabídku klubových programů v night clubu hotelu Alexandria, kde se zároveň po celý rok pořádají pravidelné taneční večery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám